Fodbold

Tre ting gør, at Bale kan blive fanget i Real Madrid i to år

Real Madrid vil af med Bale, men han ser ikke ud til at ville nogen steder. TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker giver sit syn på situationen.

Real Madrid og Gareth Bale har papirer på hinanden frem til sommeren 2022, men for tiden ser parterne ikke ud til at have et lykkeligt forhold.

Efter coronapausen er det blot blevet til 100 minutter i to kampe, og til sæsonens sidste LaLiga-kamp mod Leganés er han end ikke i truppen.

- Det er en klar indikation fra Real Madrid og fra Zidane om, at han er færdig i klubben. Jeg tror ikke nødvendigvis, han ser det på samme måde. Det har vi ligesom tydeligt kunne se i forhold til, han ikke har lyst til at skifte klub og egentlig bare gerne vil være, hvor han er, siger Mads Junker, TV 2 SPORTs fodboldekspert.

Tre problemer

Junker peger på tre ting, der kan gøre det svært for Real Madrid at sælge landsholdsspilleren før kontraktudløb: transfersum, løn og ingen videresalgsmulighed.

Alligevel skal der nok være klubber, der kunne tænke sig at råde over en spiller som Bale, og de seneste komiske indslag fra tribunerne er ikke noget, der afskrækker klubberne.

For de ved udmærket godt, at Bale stadig er en fremragende fodboldspiller.

- Det bliver først et problem, hvis han bliver utrolig lad til træning, ikke vil udføre sine opgaver, ikke er professionel i forhold til at møde op og gøre sin ting.

Det er jo en helt vild stor spiller i Real Madrids historie, hvis man kigger på, hvad han har været med til at vinde og har betydet for klubben

Mads Junker

Da Bale kom til kongeklubben i 2013, var han på det tidspunkt en af fodboldens bedste spillere og den dyreste i verden. Han kostede Madrid-klubben over 100 millioner euro. Han er vant til at få en rigtig, rigtig høj løn, så den skal en ny klub kunne matche, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at hente ham.

- Der er ikke rigtig nogen videresalgsmulighed, så hvis du som klub går ud og lægger et antal millioner for ham, så er det døde penge, fordi de ikke kan sælge ham videre, når han er 33 eller 34. Så det skal være en klub, der tænker, at han passer til deres projekt.

Både PSG, Juventus, Manchester City og Bayern München er klubber, der kan være interesserede i waliseren, mener Junker. Men det kræver, at de har et hul til ham i truppen.

- Hans hurtighed, hans fart, hans hovedspil. Hvis du ligesom kan forløse det, så har du jo stadig bare en topspiller i et par år.

- I Juventus kan han bidrage til det sidste skridt i Champions League, så de vinder det. Eller for at Manchester City kan komme tilbage på tronen næste år frem for Liverpool, så det skal være i den kontekst, man ser, at man henter ham.

Verdensklasseindskifter

Når Real Madrid så ikke skal gøre sig de helt store forhåbninger om at komme af med Bale de næste to år, kan de i stedet glæde sig over, at de har 'verdens bedste indskifter' siddende på bænken.

- Han er måske verdens bedste indskifter at have, fordi hans topniveau er så tårnhøjt, at han kan afgøre fodboldkampe på et sekund, som han gjorde i Champions League-finalen i 2018, da han kom ind og scorede to gange.

- Sådan en spiller vil alle klubber gerne have, og nu har Real Madrid ham, så hvem skal de gå ud og købe, som har det samme tårnhøje niveau, men alligevel i princippet accepterer at sidde på bænken uden at lave alt for meget vrøvl?

Junker har det ambivalent med, hvor Bale er nået til i dag, fordi han mener, waliseren har været en vanvittigt vigtig spiller for klubben gennem mange år.

Bale har blandt andet scoret i to Champions League-finaler, lavet assist i en tredje og været med til at vinde fire Champions League-trofæer.

- Det er jo en helt vildt stor spiller i Real Madrids historie, hvis man kigger på, hvad han har været med til at vinde og har betydet for klubben, siden han kom dertil. Og derfor er kontrasten også så stor til, at han så ender med at blive lidt en komisk figur, og at det handler om alt det, der foregår uden for banen, som det har gjort i over et år.

Siden 2013 har Bale spillet 251 kampe for kongeklubben, scoret 105 mål og lavet 68 assists. Om det bliver til mere, er endnu uvist.

Én ting, der er sikker, er, at det ikke bliver i denne sæson af LaLiga, da holdet spiller sidste kamp søndag aften ude mod Leganés. Her kan klubben hente sin 11. sejr i træk.