Fodbold

Mesterskabet kan reelt set allerede blive afgjort i dag, vurderer ekspert

Juventus kan med en sejr over Lazio spille sig otte point foran Inter på andenpladsen i Serie A. Dermed vil mesterskabet være afgjort, siger ekspert.

Se kampen mellem Juventus og Lazio mandag aften klokken 21.45 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

For et par måneder siden spejdede fodboldglade folk i Italien langt efter denne dag.

Mandag aften mødes Juventus og Lazio i Serie A i en kamp, der i mange måneder lignede den helt store finale i Italien.

Inden coronapausen var det blot et enkelt point, der adskilte de to hold i toppen af Serie A. Men sløje præstationer af Lazio efter pausen betyder, at holdet nu er faldet ned på en fjerdeplads, hvor de er hele otte point efter førerholdet.

Derfor bliver mandagens kamp mellem de to duellanter ikke en direkte duel om mesterskabet. Juventus kan derimod så godt som sende titlen i egne hænder med en sejr. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

- Hvis Juventus vinder, har de otte point ned til de nærmeste forfølgere fra Inter og ni ned til Atalanta med fire runder tilbage. Der vil være 12 point at spille om, og så er mesterskabet reelt afgjort.

Vi troede, vi ville være tættere på Juventus på dette tidspunkt

Lazio-træner Simone Inzaghi

Juventus skal møde Udinese, Sampdoria, Cagliari og Roma i de sidste fire kampe og skal - i tilfælde af en sejr i aftenens kamp mod Lazio - blot bruge henholdsvis tre og fire point for at holde Atalanta og Inter bag sig. Indbyrdes er de nemlig bedre end begge hold.

- Til Juventus’ store held har de hold, der har været de bedste i Serie A efter genåbningen befundet sig for langt fra toppen, siger Martin Mikkelsen og henviser til Atalanta og Milan, der har hentet henholdsvis 23 og 20 point efter genåbningen.

- Juventus var pointmæssigt for suveræne inden coronapausen til, at det for alvor var realistisk, at andre end Lazio kunne true dem. Og det har de ikke formået.

Juventus spillede 3-3 ude mod Sassuolo i Serie A. Video: Malthe Henriksen

Store problemer i bredden hos Lazio

Inden Serie A lukkede ned på grund af coronaepidemien, var Lazio storspillende. Holdet fra Rom gik 21 kampe i streg uden at tabe.

Efter den ufrivillige pause har sangen dog haft en lidt anden melodi. Lazio har ikke vundet en eneste af de seneste fire kampe, hvorfor afstanden på ét point mellem dem og Juventus er vokset til otte point.

- Det er klart, at jeg forventede, at det ville være anderledes, når vi nåede til denne kamp. Vi troede, vi ville være tættere på Juventus på dette tidspunkt. Nu skal vi kigge fremad og sikre vores primære mål, som er Champions League-kvalifikation. Noget Lazio har været uden i 13 år, siger holdets træner Simone Inzaghi ifølge Football Italia.

Holdet har da også haft store problemer på skadesfronten, og til mandagens kamp mod Juventus mangler holdet flere profiler som Luis Alberto, Jony, Stefan Radu, Senad Lulic og Lucas Leiva. Og det bekymrer Lazios træner.

- Vi skal prøve at gøre det bedre næste sæson. Jeg ville gerne have spillet disse kampe efter lockdown med de ekstra seks spillere, der mangler, så vi kunne have opnået noget specielt.

Hvis Lazio vinder, vil de spille sig fem point efter Juventus, og dermed vil spændingen i toppen af Serie A forblive en smule mere intakt.