Fodbold

Ronaldo blev historisk, da han sendte Juventus snublende tæt på titlen

Mandag aften blev den sidste kamp fra 34. spillerunde i Serie A afviklet, da Juventus vandt 2-1 over Lazio. Juventus topper nu ligaen med otte point.

Cristiano Ronaldo har allerede cementeret sit navn i historiebøgerne. Rekorderne bliver dog ved med at vælte ind, og mandag aften var ingen undtagelse.

Her noterede portugiseren sig for begge mål i Juventus' 2-1-sejr over Lazio. Dermed blev han den første spiller i fodboldhistorien til at score mere end 50 mål i både Premier League, LaLiga og Serie A.

- Rekorder er altid vigtige, men holdets sejr er vigtigere, sagde Cristiano Ronaldo til Sky Sports efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ronaldos to mål var også med til at skrive portugiseren ind i klubbens egne historiebøger.

Ronaldo blev den blot tredje Juventus-spiller i historien til at score 30 Serie A-mål på en sæson. Det skete seneste i 1951/1952, hvor danske John Hansen scorede 30 mål. I 1933/1934 scorede Felice Borel 31 Serie A-mål, hvilket er det højeste antal scoringer fra en Juventus-spiller nogensinde.

Sejren sender ligeledes Juventus rigtig tæt på den niende Serie A-titel i streg. Med fire spillerunder igen har Juventus otte point ned til Inter på andenpladsen.

- Det er vigtigt at vinde titlen. Der mangler fire kampe, og vi ved, at Serie A er et svært mesterskab, tilføjede Cristiano Ronaldo.

Chancefattig første halvleg

Det var småt med chancer i kampens indledning. Ja, faktisk var det småt med chancer i hele første halvleg.

Cristiano Ronaldo noterede sig godt nok for fire afslutninger mod mål inden pausen, men ingen af disse var i nærheden af at skabe problemer for Lazio-målmanden Thomas Strakosha.

Lazio stillede sig relativt dybt og overlod initiativet til Juventus. Kort før pausen kom ligatopscorer Ciro Immobile dog til en god skudmulighed, men det var stolpe ud for den ellers målfarlige angriber.

Det italienske førerhold formåede heller ikke at bryde Lazio-forsvaret i kampens første halvdel, hvorfor første halvleg sluttede - som den startede - med 0-0 på måltavlen.

Juventus var som forvandlet efter pausen

Hjemmeholdet spillede sig frem til flere store chancer inden for de første par minutter af anden halvleg, og da stadionuret passerede de 50 minutter, havde Ronaldo bragt Juventus i front på et straffespark.

Et straffespark, som portugiseren selv fik fremskaffet, da hans afslutning blev stoppet med armen af Bastos.

Der skulle blot gå yderligere tre minutter, før Ronaldo fordoblede sin scoring. Dybala kom afsted til en friløber, men viste sig som en god holdkammerat, da han lagde den på tværs til Juventus-topscoreren. Og Serie A-topscoreren svigtede ikke på frit mål.

Ronaldo havde flere gode muligheder for at lave hattrick, da han blandt andet sendte et hovedstød på overliggeren.

I kampens slutfase fik Lazio bragt lidt spænding ind i opgøret. Leonardo Bonucci lavede et klodset straffespark, som Ciro Immobile sikkert sendte i mål.

Lazio fik dog ikke sendt endnu en scoring ind, hvorfor Juventus kunne juble over en 2-1-sejr.