Fodbold

I dag modtager Liverpool ligatrofæet - politiet advarer klubbens fans

Liverpool opfordrer klubbens fans til at fejre trofæet sammen med dem hjemme fra stuen.

For knap en måned siden blev guldet en realitet i Liverpool, da Jürgen Klopps mandskab brød klubbens 30 år lange mesterskabsforbandelse.

Og i dag - efter 30 år og en måneds ventetid kan anfører Jordan Henderson endelig løfte Premier League-trofæet sammen med sine holdkammerater.

Vi forstår ønsket om at fejre og vise holdet vores påskønnelse, men nu er det ikke tid til fest

Politichef, Andy Cook med opråb til fansene

Pokalen vil blive overrakt på den legendariske tribune, The Kop på Anfield, når Liverpools sidste hjemmekamp mod Chelsea er færdig.

Men dagen før den længeventede fejring, kom klubben med et opråb til de mange fans.

I et Twitter-opslag opfordrer anfører, Jordan Henderson fans til at fejre triumfen hjemme fra stuen.

Massivt politi til stede

Selvom fejringen på stadion kommer til at foregå uden fans på grund af coronapandemien, frygter klubben og de lokale myndigheder at fansene flokkes foran Anfield, ligesom den 25. juni, hvor mesterskabet kom i hus.

Billeder: sådan så det ud, da fans fejrede mesterskabet foran Anfield den 25. juni.

Derfor kom Merseysides politi med en advarsel til klubbens fans på tirsdagens pressemøde.

- Vi vil have politi på plads foran stadion og i de omkringliggende områder onsdag aften, og mine politifolk vil gribe ind, hvis folk ikke overholder distanceringsreglerne og sætter andre folk i potentiel fare.

Jeg lover, at vi får den fest, som alle fortjener

Jürgen Klopp

- Både klubben og byrådet har sagt, at der vil være en fest, når det er sikkert at gøre det. Vi forstår ønsket om at fejre og vise holdet vores påskønnelse, men nu er det ikke tid til fest. Vi har ventet 30 år, så et par måneder til er ikke for meget at spørge, sagde den lokale politichef, Andy Cooke på tirsdagens pressemøde.

Den 25. juni var flere tusinde fans samlet foran Anfield, og politiet var derfor tvunget til at lukke flere vejer omkring stadionet.

- For mange mennesker har allerede mistet livet, så lad os arbejde sammen for at holde vores familier, venner og naboer i sikkerhed. Lyt til Liverpool, lyt til Jürgen Klopp og spillerne, og stol på dem, når de siger, at festen kommer, lød opfordringen fra politichefen.

Klopp lover en fest

På pressemødet bakkede Liverpool-manageren politiet op, og kom med sin egen opfordring til klubbens fans.

- Situationen er virkelig anderledes end alle situationer, vi nogensinde har stået i, og det går langt længere tilbage end de sidste 30 år. Jeg lover, at vi får den fest, som alle fortjener på et passende tidspunkt, men vi kan kun gøre det, hvis alle opfører sig korrekt.

- På stadionet er vi et sikkert sted, så se med på billederne - det vil være så følelsesladet som muligt, og meget mere, end vi troede ville have været muligt for et par måneder siden. Nu har vi vundet mesterskabet, og så skal vi også gøre det rigtige. Det er alt, jeg kan bede jer om, sagde Jürgen Klopp på tirsdagens pressemøde.

- Jeg forstår, at det er en personlig udfordring, men som klub har vi haft større udfordringer i fortiden. Bliv hjemme, fejr det med jeres familier og venner. Husk, at vi vil være sammen, når det er muligt igen.

7000 fans fejrede Leeds' oprykning

Udover de store fanskarer foran Anfield den 25. juni, skyldes Liverpools og Merseyside-politiets bekymringer også Leeds-tilhængernes ’oprykningsfest’ i weekenden.

Da klubbens oprykning til Premier League blev en realitet, var op mod 7000 fans nemlig samlet foran Elland Road, hvor en betjent blev såret.

- Når man ser billederne fra weekendens episode i Leeds, tænker man, at det er forkert. Og vi kan ikke sige, at det er okay, at vores fans fejrer mesterskabet bare fordi, de gjorde det.

I England er de nuværende coronarestriktioner følgende:

Udenfor må man mødes i grupper på op til seks personer fra forskellige husstande. Man bør overholde en minimumsafstand på en meter, og alle forsamlinger (med enkelte undtagelser) på mere end 30 personer er forbudt.