Fodbold

Stor forvirring i Norge: Hareide fastholder, at han ikke sagde ja til nyt job

Rosenborg mener, at de havde en mundtlig aftale med Åge Hareide. Dette afviser nordmanden selv.

Danmarks tidligere fodboldlandstræner Åge Hareide var nået til enighed om at overtage trænerjobbet i Rosenborg fra 1. august.

Men han har nu ombestemt sig af helbredsmæssige årsager. Det oplyser den norske klub på sin hjemmeside.

Parterne skulle onsdag mødes for at afslutte forhandlingerne om overtagelsen af jobbet, men Hareide er ikke længere interesseret, skriver klubben.

- Vi havde en mundtlig aftale med Åge Hareide, men den har han trukket tilbage på grund af helbredet. Vi er skuffede over beslutningen, men respekterer selvfølgelig, at sundhed kommer først, siger klubbens sportschef, Mikael Dorsin.

Den tidligere assistenttræner Trond Henriksen får nu ansvaret for at lede Rosenborg igennem 2020-sæsonen, mens klubben leder efter den kommende permanente træner, oplyser klubben.

Der forelå ingen mundtlig aftale om andet end at mødes 1. august, hvis knæet var ok

Åge Hareide

Hareide fastholder, at han ikke har sagt nej

Men efter udmeldingen står Hareide fast ved, at der aldrig har været en aftale - heller ikke mundtlig.

- Der forelå ingen mundtlig aftale om andet end at mødes 1. august, hvis knæet var ok. Jeg ringede i går (mandag, red.) og gav besked om, at det ikke blev det noget møde, fordi jeg var for optimistisk i forhold til knæet, som ikke har det så godt, som jeg havde håbet. Det må være en misforståelse, skriver Hareide i en sms til VG.

Meddelelsen fra den norske fodboldklub kommer efter, at der har været en del skriverier i norske medier.

Først var det TV 2 Norge, der erfarede, at Åge Hareide havde takket nej til det ledige sæde i Rosenborg.

Hovedpersonen selv sagde i første omgang til NRK, at han ikke havde afvist noget jobtilbud, og at der først og fremmest skulle et tilbud på bordet.

- Folk har vidst, at jeg har fået opereret mit knæ, og det har bare været en forespørgsel om min sundhedstilstand - og ikke en dialog. Der er stor forskel på, om folk spørger, om man vil være deres træner, eller hvordan det står til med mit knæ, sagde Hareide til NRK inden Rosenborgs udmelding.

Og det står han fast ved.

Hareide havde kontraktudløb som Danmarks landstræner denne sommer og skulle have sluttet af med EM-slutrunden, men den blev udsat til sommeren 2021.

Den 66-årige Hareide blev landstræner for Danmark i 2016. Tidligere har han stået i spidsen for blandt andre Norge, Brøndby, Malmö FF og faktisk også Rosenborg.