Fodbold

Klubben bad fans blive hjemme fra fejring – spillerne mødte op i åben bus

Der blev set stort på covid-19 forholdsreglerne, da Leeds United fejrede sin tilbagevenden til den bedste engelske række.

Fodbold og følelser går hånd i hånd, og fodboldfans ved intet bedre end at fejre store sejre med klubbens spillere.

Så da Leeds United onsdag aften endegyldigt kunne fejre, at de havde vundet den næstbedste engelske række og dermed sikret oprykning til Premier League for første gang i 16 år, gik det også vildt for sig.

Efter sæsonens sidste kamp hjemme mod Charlton mødte Leeds-spillerne op på pladsen foran stadionet på Elland Road i en åben bus for at fejre den store begivenhed med tilhængerne.

Havde opfordret fans til at blive hjemme

Klubben havde ellers tidligere på dagen opfordret de festglade tilhængere til at overvære fejringen hjemmefra af hensyn til den øgede corona-smittefare ved store forsamlinger.

- Vi sætter som altid pris på støtten fra vores fans, og det knuser vores hjerter, at vi ikke kan tilskynde den slags fejringsscener, vi alle ved, vi burde se under andre omstændigheder, sagde klubbens direktør Angus Kinnear til klubbens hjemmeside inden kampen.

Også det lokale politi havde opfordret de glade fodboldfans til at blive hjemme.

- Vi fortsætter med at opfordre og minde fans om at tænke på deres egen og andres sikkerhed og velbefindende. Det er vigtigt at huske på, at Covid-19 stadig er her, og at store forsamlinger derfor er ulovlige, sagde politikommissær Chris Bowen fra Leeds District Police ifølge ITV.

Men med spillerne i en åben bus og en historisk oprykning blev fristelsen altså for stor for mange af klubbens tilhængere.

Skulle hjælpe med at sende folk hjem

Leeds United har efterfølgende givet en forklaring på, hvorfor spillerne deltog i festlighederne med supporterne efter en opfordring til det modsatte.

- Efter konsultation med byrådet og den rådgivende sikkerhedsgruppe arrangerede vi, at en bus skulle parkeres ude foran øst-tribunen som et beredskab til at hjælpe med spredningen, hvis en større gruppe forsamlede sig, siger en talsperson fra klubben ifølge Yorkshire Evening Post.

- Sikkerhedsgruppen mente, at hvis spillerne lavede et kort fremmøde, ville de kunne signalere en ende på festlighederne, når de fortrak sig, og dermed anspore folk til at gå sikkert hjem.

Fejringen på Elland Road foregik med røg og damp, da tilskuerne hyldede klubbens spillere.

Byrådet i Leeds havde ellers også på forhånd på Twitter opfordret folk til at blive hjemme, efter tilhængerne siden oprykningen blev matematisk sikker i lørdags har fejret det i gaderne.

- Inden aftenens kamp opfordrer vi folk til ikke at gentage de seneste dages store forsamlinger på Elland Road, Millennium Square og andre steder i Leeds, skriver de på Twitter.

Andre klubber oplevede samme problem

I West Bromwich frygtede man samme scener som i Leeds. Byens fodboldhold West Bromwich Albion kunne onsdag også sikre sig oprykning til Premier League.

Derfor havde klubben på forhånd opfordret sine tilhængere til ikke at troppe op foran stadion.

- Vi opfordrer folk til ikke at samle sig foran ’The Hawthorns’ og i stedet at efterlade halstørklæder og andre beskeder, skrev klubben på Twitter.

Men også de måtte sande, at fristelsen for en god fejring blev for stor for tilhængerne, der mødte op i stor stil for at hædre klubbens spillere. De fangede klubbens brasilianske angriber blandt andet en video af.

Flere af West Bromwich-spillerne tog selv del i festlighederne ved efter kampen at gå ud på parkeringspladsen foran stadion, hvor klubbens fans havde samlet sig.

Flere West Bromwich-spillere tog del i fejringen.

De engelske mestre fra Liverpool kunne i går løfte Premier League-trofæet for første gang, og også her samledes de sejrshungrende tilskuere til fejringen af klubbens helte, selv om klubben og politiet på forhånd havde bedt dem om at blive hjemme.

Tilskuerne var mødt op i stor stil for at fejre Liverpools mesterskab.
Mens pokalen blev løftet på stadion, jublede massevis af Liverpool-fans ude foran Anfield.