Fodbold

- Det gik helt amok i omklædningen, siger Stryger Larsen efter sejr over Juventus

Jens Stryger Larsen jubler med sine holdkammerater efter den afgørende scoring. Efterfølgende blev der også jublet igennem i omklædningsrummet. Gabriele Menis / Ritzau Scanpix

Det var sæsonens højdepunkt for Jens Stryger Larsen og Udinese, da de slog Juventus og nu er snublende tæt på overlevelse.

Der var lagt op til den helt store fest, da Udinese og Juventus mødtes torsdag aften.

De fleste havde forventet, at det var Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne fra Juventus, der skulle drikke champagne og ryge mesterskabscigar, men i stedet var det i Udineses omklædningsrum, at der blev skrålet igennem.

- Det gik helt amok i omklædningsrummet, siger Jens Stryger Larsen om, hvordan Udineses første sejr på hjemmebane over Juventus i mere en ti år blev fejret.

Juventus' Matthijs de Ligt bragte ellers udeholdet foran i første halvleg, men Ilija Nestorovski udlignede, og i tillægstiden sørgede Seko Fofana for at Udinese-spillerne kunne bryde ud i euforisk jubel.

Men selvom sejren var vital i forhold til overlevelse i Serie A, så var det noget andet, der fyldte for Jens Stryger Larsen.

- Der tænkte vi ikke så meget på tabellen eller noget som helst. Der tænkte vi mere på, at vi havde slået dem, der ligger nummer et og ligger til at vinde mesterskabet. Det var helt fantastisk, siger han.

Med sejren øgede Udinese forspringet til syv point ned til Lecce under nedrykningsstregen med bare tre spillerunder tilbage af Serie A.

- Det kan næsten ikke beskrives, hvor meget det betyder. Nu mangler vi kun et par kampe, før turneringen slutter. Inden kampen i går havde vi kun fire kampe ned til stregen, så det gav da noget luft, siger han.

På bænken for første gang

Jens Stryger Larsen måtte noget uvant starte på bænken. Det var første gang i sæsonen, at han ikke startede inde, når han var spilleklar.

Men med 20 minutter igen kom han ind og var med til at sikre den overraskende sejr.

- Jeg havde en god snak med træneren inden kampen. Jeg har stort set spillet fuld tid siden coronapausen, så det var lidt for at restituere mig. Det har været et tætpakket program, og så har der været hedebølge i nogle af kampene, hvor det har været ekstremt varmt. Så det var lidt en blanding af det, siger han.

Kampen mod Juventus var den niende kamp i Serie A på bare en måned for Jens Stryger Larsen og Udinese, og allerede søndag aften skal han og holdkammeraterne i kamp igen, hvor de matematisk kan sikre sig endnu en sæson i Serie A.

- Der er mange kampe på rigtig kort tid, hvor man har været på. Det er noget anderledes end de forgange sæsoner. Men jeg synes stadig, at jeg har nydt det, siger han.

Du kan se Jens Stryger Larsen og Udineses kamp mod Cagliari søndag klokken 19.30 på TV 2 PLAY.