Fodbold

Lazio afblæser krise og opnår stort mål: - Det var en magisk aften

Lazio har sikret sig en plads i næste sæsons Champions League for første gang i 13 år efter onsdagens sejr over Cagliari.

Med sit ligamål nummer 31 i sæsonen, blev angriberen Ciro Immobile torsdag aften matchvinder for Lazio, da de vandt 2-1 hjemme over Cagliari i Serie A.

Som så mange gange før siden genstarten af Serie A var Lazio ellers kommet bagud, men modsat seks af de seneste otte kampe, så lykkedes det først Sergej Milinkovic-Savic og siden altså Ciro Immobile at sikre sejren.

De tre point betyder, at Roma på femtepladsen ikke længere kan nå op forbi Lazio på fjerdepladsen, der giver direkte adgang til næste sæsons Champions League.

- Det var en magisk aften. Efter 13 års venten er det næsten utænkeligt, men vi havde selvtilliden, siger cheftræner Simone Inzaghi til DAZN ifølge Football-Italia.

- Vi har ventet på det i årevis, fortsætter han.

Da Serie A genstartede efter coronapausen var Lazio blot et enkelt point fra førerholdet Juventus og lignede dermed den mest oplagte udfordrer til de seneste mange års italienske mestre.

Men fem nederlag i de første otte kampe efter genstarten skød mesterskabsjagten i sænk for romerne, der dog stadig kun har to point op til Atalanta på andenpladsen.

Sidst, Lazio havde muligheden for at komme i Champions Leagues gruppespil, var i sæsonen 2015/16, hvor de efter en tredjeplads i ligaen tabte sammenlagt over to kvalifikationskampe mod tyske Bayer Leverkusen.

Fokus på topscorertitel

Nu da pladsen i top-4 er sikret for Lazio, retter de fokus mod deres 30-årige angriber Ciro Immobile og hans muligheder for at sikre sig topscorer-titlen i Serie A.

Med sine 31 mål er han et enkelt foran Cristiano Ronaldo med tre runder tilbage af ligaen.

- Vi vil virkelig gerne have, at han vinder ’Den Gyldne Støvle’. Det bliver ikke let, men vi vil forsøge at lykkes med det, siger Simone Inzaghi.

Træneren tilføjer, at de samtidig vil forsøge at sikre Luis Albertos titel som spilleren med flest assists i ligaen. Med 16 oplæg i sæsonen deler den spanske midtbanespiller lige nu førstepladsen med Atalantas Papu Gomez.

Ciro Immobile har to gange tidligere prøvet at vinde topscorertitlen i Serie A, da han tilbage i 2013/14 scorede 22 mål for Torino og i 2017/18 med 29 mål for Lazio.