Fodbold

Mbappé forlader finale i tårer kort før Final 8 i Champions League

Kylian Mbappé måtte udgå med en skade i den franske pokalfinale. Om kort tid står PSG over for sæsonens helt store højdepunkt i Champions League.

En af Paris Saint-Germains helt store stjerner måtte grædende forlade fredagens franske pokalfinale mod St. Etienne, som PSG vandt 1-0 på et mål af Neymar.

Efter 28 minutters spil var det franske stortalent Kylian Mbappé på vej mod modstanderens mål, men blev fra siden nedlagt af Saint-Étiennes anfører, Loic Perrin.

På TV-billederne af situationen var det tydeligt at se, at Mbappé vred helt rundt på sin højre ankel, ligesom hans ansigt i momentet efter signalerede store smerter.

Gult kort vekslet til det røde

Kampens dommer greb direkte til lommen efter et gult kort, men før han fik set sig om, opstod der stor tumult blandt spillerne på banen.

Begge holds spillere stod helt oppe i hovedet på hinanden og diskuterede, og efter en længere spilafbrydelse blev der uddelt yderligere tre gule kort til spillerne på banen.

Efter et VAR-gennemsyn af Perrins tackling valgte dommeren så at ændre det gule kort til et direkte rødt.

Med ti minutter tilbage af kampen vendte en mut Kylian Mbappé tilbage til bænken på krykker.

Samtidig kunne man se, hvordan nederste del af højre ben var beskyttet af en slags skinne.

Neymars 1-0-scoring blev kampens eneste, og dermed er Coupe de France-trofæet tilbage hos Paris Saint-Germain efter sidste års choknederlag til Rennes. Det er 13. gang, klubben vinder pokalturneringen.

Mbappé kan misse Champions League

Viser det sig at være en alvorlig skade, kommer den på et meget ubelejligt tidspunkt for PSG og Mbappé. Om to en halv uge venter nemlig kvartfinalen i Champions Leagues Final 8, hvor franskmændene møder italienske Atalanta.

PSG har ikke spillet en gældende kamp siden 11. marts, hvor de mødte Dortmund i samme turnering. På grund af coronapandemien stoppede den franske liga før tid, hvor PSG blev kåret som mestre, mens Mbappé med 18 mål blev kåret som topscorer.

Op til den franske pokalfinale har mestrene senest holdt formen ved lige i tre træningskampe, som de har vundet overbevisende, men Final 8-stævnet i Lissabon må anses som det helt store mål. Spørgsmålet er nu, hvorvidt stjerneangriberen når at blive klar til 12. august.

Alle opgør – udover de manglende returopgør i 1/8-finalen – bliver spillet over én kamp i Portugals hovedstad, Lissabon. Vinder PSG over Atalanta, venter der en semifinale mod enten RB Leipzig eller Atletico Madrid.

Kvartfinalerne afvikles 12.-15. august, semifinalerne 18. og 19. august, mens der er Champions League-finale 23. august.