Fodbold

Rekordtransfer under opsejling - men kæmpetalent er bekymret for racisme

Victor Osimhen meldes tæt på Napoli, men angriberen er bekymret for racisme i Italien. Denis Charlet / Scanpix Denmark

Rygterne svirrer kraftigt om en rekordtransfer til Napoli for det store nigerianske talent Victor Osimhen. Men han er bekymret for racisme.

Det store nigerianske angrebstalent Victor Osimhen meldes kraftigt på vej til Napoli i en handel, der kan blive den største transfer for en afrikansk spiller nogensinde.

Men det 21-årige talent har haft bekymringer om racisme forud for en mulig transfer fra Lille til Napoli.

Napolis Kalidou Koulibaly fortæller, at han er blevet spurgt ind til netop det emne af Victor Osimhen.

- Jeg har snakket med Osimhen, og han spurgte mig om racisme i Italien og i Napoli. Men jeg forsikrede ham, at han kan tage det helt roligt i Napoli, siger Kalidou Koulibaly til den napolitanske radiostation Radio Kiss Kiss.

Den bomstærke forsvarsspiller har spillet i Napoli siden 2014, og han har flere gange selv været udsat for racisme i sin tid i det italienske.

I 2016 blev en kamp afbrudt i flere minutter, fordi der lød racistiske tilråb ned mod Koulibaly. Og i 2018 blev han vist ud i en kamp mod Inter, efter at Napoli flere gange undervejs ellers havde forsøgt at få kampen stoppet på grund af abelyde rettet mod Koulibaly. Siden er han blevet en foregangsmand i kampen mod racisme.

"Selvom jeg er lille, er jeg en mand ligesom Koulibaly", står der på skiltet, som to små drenge holder for at støtte Koulibaly i kampen mod racisme.

Men trods oplevelser i Italien, opfordrer han Osimhen til at komme til Italien.

- Der vil han blive taget imod med åbne arme, og han vil opleve, at Azzurri-fans (Napolis fans, red.) er fantastiske, siger han til den napolitanske radiostation.

Dyreste afrikanske spiller nogensinde

Ifølge flere respekterede medier, herunder engelske The Guardian, skulle Napoli og Lille være nået til enighed om en transfersum på omkring 450 millioner kroner for Victor Osimhen. Ifølge det engelske medie skulle der dog være tilføjet diverse klausuler i handlen, der kan få værdien af handlen til at stige til over 600 millioner kroner.

Sker det, vil det overgå den hidtidige rekord for en afrikansk spiller. Sidste år blev Nicolas Pépé solgt til Arsenal for lige under 600 millioner kroner - såmænd også fra Lille.

Victor Osimhen har scoret 18 mål for den franske klub i den her sæson, og skulle handlen gå igennem, vil det også være transferrekord for Napoli.