Fodbold

Serie A-fans tilbage på stadion igen i september, siger italiensk minister

Atalanta-fans på stadion. Snart kan de italienske fans igen se frem til at komme på stadion, forventer den italienske sportsminister. Vincenzo Pinto / Ritzau Scanpix

Til september skal det være slut med at spille fodboldkampe for tomme tribuner. Det forventer den italienske sportsminister, Vincenzo Spadafora.

Om 39 dage står der den 1. september på kalenderen.

Det kan vise sig at blive en stor dag i italiensk fodbold. For den italienske sportsminister Vincenzo Spadafora forventer, at folk fra det fodboldglade land igen kan komme på stadions fra den dato.

- Hvis kurven for epidemien tillader det, bør vi kunne se fans på stadions, når vi når til september, siger Vincenzo Spadafora til radiostationen Rai.

Italien er et af de lande, der har været hårdest ramt af coronapandemien. Mere end 35.000 er døde som følge af den dødelige virus.

De seneste tal varsler dog bedre tider, og derfor fortæller sportsministeren, at der arbejdes på at få fans ind på stadions rundt om i Italien igen om en god måneds tid.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at fylde stadions, som vi gjorde før, men vi undersøger en række forhold i øjeblikket, siger han.

Seks måneders tilskuertørke

Sidste gang italienske fodboldfans kunne se fodbold fra tribunerne var den 1. marts, og går det, som sportsministeren forventer, så vil det i alt have været et halvt års tilskuertørke i Italien.

Der er endnu ikke officielt fastsat en startdato for den kommende Serie A-sæson. Men tidligere har det italienske fodboldforbund meldt ud, at der arbejdes på at starte den 1. september.

Der resterer tre spillerunder af Serie A. Den sidste vil blive spillet den 2. august - knap en måned før den kommende sæson ser ud til at starte.