Fodbold

Dansk ekspert lodret uenig i norsk vurdering af Eriksens Inter-skæbne

Den norske fodboldkommentator Rolf-Otto Eriksen mener, at Christian Eriksen inden længe kan være fortid i Inter.

For et halvt år siden skiftede Christian Eriksen til Inter, men tiden i det italienske har indtil nu budt på en lang række udfordringer.

Danskeren har endnu ikke formået at sætte det aftryk, som man havde forventet, selv om han i glimt har vist, hvorfor han blev hentet fra Tottenham med henblik på at skulle være en af klubbens store profiler.

I de italienske medier har man ikke skånet Eriksen for kritik, når han ikke har leveret de forventede præstationer, og enkelte medier som La Gazzetta dello Sport har allerede spekuleret i, om han har en fremtid i klubben.

Spekulationer, som den norske fodboldkommentator Rolf-Otto Eriksen, der i en årrække har kommenteret og fulgt italiensk fodbold tæt for Viasat, er enig i. Han har i en artikel på mediet VG, givet sin noget dystre vurdering af Christian Eriksens tid i Inter - og hvordan de fremtidige muligheder ser ud.

Herunder har vi samlet tre af Rolf-Otto Eriksens synspunkter og forholdt dem for TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Europa League-succes eller Inter-exit

Jeg tror, Europa League kan blive afgørende for, om han får tid til at spille sig varm i Inter. Hvis han ikke gør det, tror jeg, han kan være færdig (i Inter, red.).

- Umiddelbart lyder det ret dramatisk. Grundlæggende har jeg haft en skepsis i forhold til, om han var købt ind til at være en starter. Men jeg synes, at tilliden kan aflæses i spilleminutter. Han er blevet sat på holdet relativt ofte, og det er jo en indikation af, at han er en spiller, der skal bruges.

- Jeg tror ikke, det står og falder på, om han har en rigtig god afslutning på sæsonen. Men det er jo generelt afgørende for ham at levere gode præstationer. Nu har han jo leveret nogle fine kampe uden at være prangende. Han er jo ikke braget igennem lydmuren, men det er der jo ingen fra Inter, der har gjort efter coronapausen, siger Mads Junker.

Christian Eriksen knyttede sin hånd, da han i februar scorede sit første mål for Inter.

En løve som Conte har ikke tid til at vente

Antonio Conte er hentet ind for at vinde "Scudettoen" (mesterskabet, red.). Dermed er kravene til succes maksimale fra første dag. Når man har en spiller som Eriksen, der skulle have været nøglen til succesen, og han så ikke leverer.. I Italien er der en vindermentalitet, der betyder, at hvis du ikke selv spiser, bliver du spist. En løve som Antonio Conte har ikke tid til at vente på næste måltid.

- Det lyder lidt som om, at han ikke rigtig kender Christian Eriksen som fodboldspiller. Han er jo ikke en 10’er. Han er netop ikke den her klassiske italienske kreatør. Han er ikke en Totti eller en Papu Gomez, som vi ser i Atalanta lige nu.

- Han er jo en midtbanespiller, der kan dække i hvert fald to positioner på en tre mands midtbane. Jeg ved godt, at Conte forsøger at skabe en position til ham, der ligner en klassisk 10’er-rolle, men den vil han jo altid forsøge at spille på sin egen måde. Han er jo en meget mere løbestærk spiller end for eksempel Papu Gomez. Han arbejder meget hårdere end en klassisk 10’er.

- I Premier League har han jo kunne finde masser af plads, og den er jo mindst lige så hård fysisk. Det er ikke, fordi han bare sådan bliver lukket ned. Det havde de nok også fundet ud af i Liverpool og Manchester City, hvis det var det, siger fodboldeksperten.

Italienere ved, hvordan man skal stoppe Eriksen

Italiensk fodbold kender hans rolle som 10'er eller 'trequartista' rigtig godt. De ved, hvordan man skal dæmme op for sådanne spillere. Det tror jeg, Eriksen har fået at mærke.

- Den køber jeg om et år. Christian Eriksen skal ikke være der i hele sin kontraktperiode og kun være en sporadisk starter. Det er ikke godt nok for hverken ham eller Inter. Jeg holder stadigvæk ved, at hans rigtige prøve først for alvor står næste sæson.

- Så har han lært holdet at kende og Conte at kende. Nu har han også fået et par måneder under coronapausen, hvor han har kunnet lære landet at kende og klubben at kende. Han er en type, der også uden for banen, der lige skal lære tingene at kende.

Christian Eriksen bragte Inter foran 1-0 mod Napoli i Coppa Italia-semifinalen. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

- Jeg har hele tiden tænkt, at næste sæson er den, der skal definere hans Inter-fremtid. Antonio Conte bruger jo rigtig mange kampe på at få Christian Eriksen ind på holdet, og det er jo med udgangspunkt i, at han skal spille en vigtig rolle i næste sæson, lyder det fra Mads Junker.

Christian Eriksen har i Inter scoret tre mål. Et i Europa League, et i Coppa Italia og et i Serie A.

Udover de tre kampe, som klubben har tilbage i Serie A, er Inter også fortsat med i det udsatte Europa League, der bliver genoptaget i august. Her er de nået til ottendedelsfinalen og skal møde spanske Getafe.