Fodbold

Zlatan ødelagde svenske landsholdsspilleres selvtillid, siger kollega

Selvom Albin Ekdal kritiserer Zlatan for måden, han behandler sine medspillere på, endte han med at have et fint forhold til stjernen.

Tilbage i 2016 drog Albin Ekdal til sin første slutrunde med Sverige.

Endnu en gang var holdet bygget op omkring deres helt store stjerne, Zlatan Ibrahimovic, og der var forventninger om gode resultater ved europamesterskabet.

Alle på og omkring holdet stolede på, at Zlatan skulle få dem langt i turneringen.

Men sådan gik det ikke. De gule og blå måtte nøjes med ét enkelt point i tre kampe og gik derfor ikke videre til slutspillet. Det dårligste resultat nogensinde for svenskerne ved en EM-deltagelse.

Fire år efter fortæller Albin Ekdal nu, at mange omkring holdet dengang havde det svært med Zlatans væremåde og høje krav til sine medspillere.

- Hans gestikulationer og skarpe kommentarer ødelagde nogle af spillernes selvtillid. Jeg har set det mange gange, og det gavner sjældent holdet i sidste ende. Formegentlig var der også mange, der ikke kunne samarbejde med hans enorme vilje til at vinde og temperamentet, siger Albin Ekdal iføgle Aftonbladet i 'Sommar i P1'.

Ekdal og Zlatan nåede at spille sammen på landsholdet fra 2011-2016.

Tilbud fra PSG efter snak med Zlatan

Ekdal debuterede på det svenske landshold i 2011, og efter nogle år lærte han, hvordan Zlatan skulle håndteres.

- Det tog mig noget tid at knække koden, men min taktik var at sætte hårdt mod hårdt, være hård og kæphøj tilbage. Ikke gemme mig og være genert.

Det var den rigtige måde at håndtere Zlatan på, og forholdet mellem de to blev ganske fint. Derfor turde Ekdal i 2015 godt spørge Zlatan, om han kunne hjælpe ham med at finde en ny klub.

- Jeg forklarede, at jeg gerne ville skifte klub og spurgte ham halvt for sjov, men seriøst inderst inde, om han kunne klare noget for mig. Med hans brede smil mumlede han, at det skulle han nok arrangere.

Efter fire sæsoner i Cagliari i Serie A fik han fik et meget attraktivt tilbud fra Paris Saint-Germain, som Zlatan havde spillet i siden 2012, men Ekdal takkede nej, fordi han var bekymret for ikke at få nok spilletid.

I stedet endte han med at tage imod et tilbud fra Hamburger SV, hvor han blev i tre sæsoner, inden han skiftede til Sampdoria, hvor han i dag er anfører.

Med tre runder tilbage af Serie A ligger Sampdoria på en 14.-plads. Ekdal kommer til at stå over for Zlatan, når AC Milan gæster Sampdoria i næstsidste spillerunde.