Fodbold

Lukaku jagter legendes 71 år gamle klubrekord

Lørdag aften scorede Romelu Lukaku to gange i Inters 3-0-sejr over Genoa og konsoliderede sin tredjeplads på topscorerlisten i Serie A.

23 mål.

Det er, hvad Romelu Lukaku har noteret sig for i sin første sæson for Inter i Serie A, og med kun to kampe tilbage af sæsonen er den belgiske angriber ikke langt fra at kunne kalde sig historiens mest målfarlige Inter-debutant.

Belgieren er bare tre mål fra at kunne tangere István Nyers klubrekord. Tilbage i sæsonen 1948/49 scorede den franskfødte ungarer hele 26 mål i sin første sæson i den italienske storklub. István Nyers spillede i løbet af seks sæsoner 182 kampe og scorede 133 mål for Inter.

I skrivende stund er Lukaku nummer tre på listen over de mest scorende debutanter i Inter. Hvis den belgiske stjerne scorer to mål mere, vil han komme op på siden af brasilianske Ronaldo, der i 1997/98 scorede 25 mål i sin første sæson som Inter-spiller.

Romelu Lukaku har i særdeleshed været flyvende på udebane, hvor han har scoret 15 mål. Ifølge Sportskeeda.com har ingen spillere i Serie A tidligere scoret så mange mål på udebane i sin debutsæson.

På tværs af alle turneringer har angriberen scoret 29 gange, hvilket gør ham til suveræn Inter-topscorer i denne sæson.

Efter lørdagens udekamp mod Genoa fik Lukaku store roser med på vejen fra sin træner, Antonio Conte, der sammenlignede ham med en amerikansk fodboldspiller på grund af hans størrelse og hurtighed.

- Jeg insisterer på at beholde ham her, fordi han kan stadig vokse med sine berøringer og sin ondskab foran mål. Han er kun 27 år, og han vil fortsætte med at vokse. Han bliver vigtig for os fremadrettet, sagde Conte ifølge Goal.

"Ikke nemt for os at være nummer to"

Lørdagens sejr over Genoa betyder, at Inter nu igen er nummer to i Serie A. Milano-klubben har fortsat en teoretisk mulighed for at vinde ligaen, men da Juventus blot skal bruge en sejr i en af de tre kampe, de har tilbage, for at sikre guldet, er det mest realistisk, at Inter skal kæmpe for sølvet.

Selv om en sølvmedalje vil være Inters bedste resultat i Serie A i ni år, er det ikke tilfredsstillende for holdets topscorer.

- På et personligt plan er jeg glad, men jeg mener også, at vi som hold kan gøre meget mere. Vi har en god trup, så det er ikke nemt for os at være nummer to, fordi vi vil så højt op som muligt. Jeg vil hjælpe Inter med at opnå dette.

- Vi har tabt mange point undervejs, men vi har et ungt hold, der ønsker at forbedre sig. Nu vil vi gøre det godt i de sidste runder og efterfølgende i Europa League, siger Romelu Lukaku til Sky Sport Italia.

Inters to sidste kampe i sæsonen er mod Napoli og Atalanta. Og netop den sidste kamp mod Atalanta kan blive en direkte kamp om andenpladsen, da de kun er et enkelt point fra Milano-klubben.

Udover de to sidste kampe i Serie A mangler Inter fortsat at færdiggøre det udsatte Europa League, hvor de er i ottendedelsfinalen mod Getafe. Resten af turneringen bliver afviklet i august.