Fodbold

United og Chelsea klar til Champions League: Få PL-overblikket her

Otte hold havde noget at spille for i sidste runde af Premier League. De værdifulde pladser i Champions League endte hos Manchester United og Chelsea.

Der var lagt op til spænding i 38. og sidste spillerunde af Premier League, hvor hele seks kampe havde indflydelse på, hvordan en række afgørende pladser blev fordelt. Og der var drama helt til de sidste minutter.

Helt i toppen havde Liverpool for længst sikret sig mesterskabet, mens Manchester City slutter stensikker toer. Tredje- og fjerdepladsen inklusiv to værdifulde Champions League-pladser endte i hænderne på henholdsvis Manchester United og Chelsea, efter begge hold vandt.

Næsten ligeså værdifuldt måtte Bournemouth og Watford lade livet i bunden af rækken og tage en tur i Championship.

Resultaterne i de seks kampe med betydning

Kasper Schmeichel og Leicester var ellers med i kampen om Champions League helt til det sidste, men et nederlag på hjemmebane til Manchester United slukkede drømmen. Det var reelt afgjort, men i otte minutters overtid lavede Schmeichel en kæmpe fejl, der førte til Uniteds 2-0-mål. Leicester slutter med nederlaget på femtepladsen og får en plads i gruppespillet i Europa League.

Kvalifikationen til samme turnering kan José Mourinho og Tottenham glæde sig over, at de får adgang til. Et enkelt point i sidste runde var nok til at sende dem forbi Wolves, der tabte til Chelsea.

Wolves kan dog stadig få adgang til europæisk fodbold i kraft af deres syvendeplads. Det sker, hvis Chelsea slår Arsenal i FA Cup-finalen. Vinder Arsenal finalen, får de en plads i Europa League næste sæson.

Tre hold kæmpede om at undgå nedrykning

Helt nede i bunden af Premier League kæmpede tre hold om én plads i det fineste selskab i England næste sæson.

Aston Villa holdt med 1-1 ude mod West Ham fast i pladsen på den rigtige side af nedrykningsstregen, mens Watford selv spillede sig ud af kampen, da de tabte 2-3 til Arsenal.

Bournemouth og danske Philip Billing var afhængige af, at begge konkurrenter tabte, så en 3-1-sejr ude over Everton var ikke nok til at sikre dem endnu en sæson i Premier League.

Resterende resultater i sidste spillerunde

  • Burnley 1-2 Brighton
  • Manchester City 5-0 Norwich
  • Newcastle 1-3 Liverpool
  • Southampton 3-1 Sheffield United

Selvom Jamie Vardy ikke scorede i sidste runde, formåede han at holde konkurrenterne bag sig i kampen om topscorertitlen med i alt 23 mål.