Fodbold

AGF og OB enige: Nummer tre burde spille i Europa

Jakob Ankersen mener, at AGF burde spille i Europa efter tredjepladsen i ligaen. Han bakkes op af onsdagens modstander om netop pladsen i Europa.

Knap har AGF-spillerne fået bronzemedaljerne om halsen efter en Superliga-sæson, der har budt på mange store præstationer, inden de igen skal i ilden.

Onsdag møder aarhusianerne nemlig OB i én afgørende playoffkamp om deltagelse i næste sæsons Europa League-kvalifikation.

Derfor skulle tredjepladsen ikke fejres allerede søndag.

- Det er lidt en mærkelig følelse, for vi skal virkelig lade op til den kamp, vi skal spille om tre dage. Der skal noget energi ind, siger Jakob Ankersen til TV 2 SPORT.

- Med det i sigte, at man kan spille sig til en europæisk plads, så skal der være motivation nok til at give dem en ordentlig kamp.

’Strukturen er ikke fair’

OB er klar til playoffkampen efter at have vundet sin nedrykningspulje og senere besejret både Randers og AC Horsens, mens tredjepladsen har givet AGF adgang.

En situation, som Jakob Ankersen undrer sig lidt over.

- Det er klart, når man har fået bronze, så føler man også, at man retmæssigt skal i Europa, siger han.

Jakob Michelsen og OB var for få uger siden helt i knæ efter et 6-0-nederlag til Silkeborg, men er nu lykkedes med at nå helt til play-off-kampen mod AGF.

Det er OB-træner Jakob Michelsen for så vidt enig i.

- Strukturen er ikke fair, og man kan argumentere for, at nummer tre selvfølgelig skal ud at spille i Europa, siger han til Ritzau.

Der skal være en gulerod

Jakob Ankersen ser dog også fordele i at give de klubber, der ender i nedrykningsspillet, men som hurtigt klarer frisag, noget at spille for.

- Det er mærkeligt, men samtidig forstår jeg også godt, at man er nødt til at give en gulerod til dem, der ikke er med i mesterskabsspillet, så det ikke bliver en ligegyldig omgang fodbold.

- Vi har jo selv prøvet det at komme nedefra og være med i playoff, så jeg forstår det godt. Desværre så var det dét år, vi vandt bronze, det ikke var et hold fra top-3, der vandt pokalturneringen, siger Jakob Ankersen.

Havde var vinderen af pokalturneringen sluttet i top-3, var det i stedet fjerdepladsen i mesterskabsspillet, der skulle spille playoff, mens tredjepladsen ville have givet direkte adgang til Europa.

Men da pokalmestrene fra SønderjyskE befandt sig i nedrykningsspillet, blev de i stedet taget ud af kampen om at nå til playoffkampen mod bronzevinderne.

AGF får dog en lille fordel, da de via tredjepladsen har fået hjemmebanefordelen i den ene og afgørende kamp, der spilles på Ceres Park onsdag aften.

Aarhusianerne har kun én gang i dette årtusinde spillet europæisk kvalifikation, da man i 2012 tabte samlet 5-2 til georgiske FC Dila Gori i kvalifikationen til Europa League.

OB’s seneste europæiske eventyr var i 2011, da de blev sidst i deres Europa League-gruppe med Twente, Wisla Krakow og Fulham.