Fodbold

FCK kommer med opråb til UEFA: - Vi skal have klar besked nu

FC København ved endnu ikke, om der må komme tilskuere til Europa League-kampen mod Istanbul Basaksehir.

Det er fortsat uafklaret, om der kan komme tilskuere til FC Københavns returkamp i ottendedelsfinalen mod Istanbul Basaksehir i Parken 5. august.

Således har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fortsat ikke givet endeligt svar på, om man vil tillade tilskuere til kampen. Det oplyser FCK på sin hjemmeside.

Det er en svær situation for klubben og de fans, der ønsker at se kampen, forklarer Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations & International Affairs i FCK.

- Vi forstår naturligvis godt, at hele covid-19 situationen rundt i verden kan gøre det svært for UEFA at træffe beslutninger lang tid i forvejen, men med godt en uge til kampen, så vi skal have klar besked nu. Vi mener, at det sportsligt er det rigtige, at tillade tilskuere til kampen, forudsat at det sker på en forsvarlig måde. Det er klart.

- Vi har sendt alt materiale om, hvordan vi kan afvikle kampen på en sundhedsmæssig sikker måde, ligesom man har gjort det i 3F Superligaen i en periode nu. Vi har også løbende spurgt, om de mangler yderligere oplysninger fra os for at kunne tage stilling, men vi har fortsat ikke kunne få en melding fra UEFA retur.

UEFA har endnu ikke forholdt sig konkret til vores sag

Daniel Rommedahl

'Muligheden for tilskuere er meget lille'

FCK-direktøren er ikke længere så optimistisk.

- Vi har haft og har stadig dialog med den øverste ledelse i UEFA, men hvis man beslutter at læne sig op ad den generelle holdning fra UEFA Executive Committee om ikke at tillade tilskuere, så vil vi gerne have en saglig begrundelse for det.

- Men vi er nået dertil, hvor vi anser muligheden for tilskuere som meget lille, da UEFA endnu ikke har forholdt sig konkret til vores sag, lyder det fra Daniel Rommedahl.

FCK påpeger, at når de lokale myndigheder tillader tilskuere til superligakampe i Danmark, så er det svært at se grunden til, at det ikke kan lade sig gøre til denne kamp.

- Til vores udekamp i Istanbul tillod de lokale myndigheder tilskuere til fodbold frem til dagen efter kampen - og myndighederne i Danmark tillader tilskuere til fodbold nu, så for os er det svært at se forskellen, siger Rommedahl.

Den første kamp i Tyrkiet sluttede 1-0 til Istanbul Basaksehir. Den samlede vinder skal møde Manchester United i kvartfinalen.