Fodbold

Juventus-træner blev fanget efter flugt og tog pis på sig selv

Maurizio Sarri kunne ikke undgå det obligatoriske barberskums-overfald efter Juventus' niende mesterskab i træk.

Han er normalt ikke den type træner, der løber op og ned ad sidelinjen under en kamp.

Men efter søndagens sejr over Sampdoria, der endegyldigt sikrede Juventus det niende mesterskab i træk, fik Maurizio Sarri det lange ben foran.

- Jeg forlod banen, fordi jeg forsøgte at undgå at få den spand vand, der tydeligvis var på vej, smidt i hovedet mod mig. Men det lykkedes jeg ikke med, sagde Maurizio Sarri efterfølgende til Skysports Italia.

Jeg sagde til dem, at hvis de kunne vinde med mig som træner, der aldrig har vundet noget som helst, så må de være virkelig gode

Maurizio Sarri

Den 61-årige italiener fik nemlig det efterhånden obligatoriske barberskums-overfald, der følger med en mesterskabstitel i Juventus.

Colombianske Juan Cuadrado har de senere år sprøjtet barberskum i hovedet på mestertræneren, og det blev Maurizio Sarri altså ikke snydt for i sin første sæson i klubben.

’I må være gode, hvis I kan vinde med mig’

Han afløste inden sæsonen den succesfulde Massimiliano Allegri, der efter fem mesterskaber ud af fem mulige med Juventus blev smidt på porten til fordel for Maurizio Sarri.

Han kom til det Italienske tophold efter blot en enkelt sæson i Chelsea, der ikke kastede et trofæ af sig. Netop det havde han brugt som motivation for Juventus-spillerne i coronapausen.

- Jeg sagde til dem, at hvis de kunne vinde med mig som træner, der aldrig har vundet noget som helst, så må de være virkelig gode, sagde Maurizio Sarri med et smil efter fejringen.

Inden trænergerningerne i Chelsea og Juventus stod Maurizio Sarri i spidsen for Napoli fra 2015 til 2018, hvor han i sin sidste sæson i den syditalienske klub blev nummer to i Serie A fire point efter Juventus.

Cristiano Ronaldo og Federico Bernardeschi scorede mod Sampdoria, og kan nu fejre Juventus' niende Serie A-mesterskab i træk. Video: Louise Lind

Det er først de senere år, Maurizio Sarri har etableret sig som toptræner. Inden han i 2014 rykkede Empoli op fra Serie B, havde han blot stået i spidsen for en lang række mindre italienske klubber i de lavere rækker.

Maurizio Sarri har kontrakt med Juventus indtil sommeren 2022.