Fodbold

Mbappé ude i flere uger - yderst tvivlsom til CL-brag

Den unge stjerne misser formentlig Champions League-opgøret mod Atalanta. (Arkiv) Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Kylian Mbappé er ude med en ankelskade i cirka tre uger og misser efter alt at dømme CL-kvartfinale.

Den franske stjernespiller Kylian Mbappé må formentlig se til fra tribunen, når Paris Saint-Germain den 12. august spiller Champions League-kvartfinale mod Atalanta.

Undersøgelser viser nemlig, at den 21-årige angriber er ude i omkring tre uger med en ankelskade, som han pådrog sig i fredagens pokalfinale. Det skriver PSG mandag eftermiddag på sin hjemmeside.

Mbappé misser med sikkerhed Liga Cup-finalen mod Lyon, der spilles fredag.

PSG, der har vundet den franske liga syv ud af de seneste otte sæsoner, har store ambitioner i Champions League, hvor det aldrig er blevet til triumf.

Næste udfordring for den franske hovedstadsklub er italienske Atalanta.

Knockoutfasen i denne sæsons Champions League er blevet ændret på grund af coronavirusudbruddet, der satte turneringen på pause.

Det betyder, at kvartfinaler, semifinaler og finale alle spilles som knald eller fald-kampe på neutral grund i Lissabon i løbet af august.

PSG-spillerne diskuterer, mens Kylian Mbappe bider i græsset. (Arkiv)

Ud over PSG og Atalanta er RB Leipzig og Atlético Madrid klar til kvartfinalerne. De fire resterende hold skal findes mellem de mandskaber, der fortsat mangler returopgøret i ottendedelsfinalerne.

Det drejer sig om kampe mellem Juventus og Lyon, Manchester City og Real Madrid, Barcelona og Napoli samt Bayern München og Chelsea.