Fodbold

Tottenham-profil forlader klubben efter otte år

Jan Verthongen har spillet sin sidste kamp for Tottenham, efter han har ikke forlænget samarbejdet efter afslutningen på belgierens kontrakt.

Efter 315 kampe og 14 mål er det slut. Tottenham og forsvarsspilleren Jan Vertonghen går hver til sit.

Det skriver belgieren på Twitter, hvor han samtidig deler flere af sine højdepunkter med sine fans.

- Så slutter min tid i klubben. Det er en trist dag af mange grunde. Jeg vil savne de venner, jeg har fået her, personalet, der får klubben til at fungere, at spille på det fantastiske nye stadion og selvfølgelig jer fans.

- Tak for støtten gennem årene. I har været fantastiske. Vi har haft mange utrolige minder, men nu er det tid til at sige farvel, skriver Jan Vertonghen på Twitter.

I løbet af de otte år, han tilbragte i London, blev han ofte rygtet til større adresser, men Jan Vertonghen lod sig aldrig lokke væk.

- Hvis man ser på min karriere, så tilbragte jeg ni år i Ajax og otte år i Tottenham. Jeg kan godt lide at opbygge visse ting i en klub, og det lykkedes jeg med her, siger han i en video på klubbens hjemmeside.

’Formegentlig den bedste nogensinde’

Jan Vertonghen kom til Tottenham i 2012, hvor han blev hentet i Ajax for 93 millioner kroner.

Londonklubben havde netop solgt Luka Modric for 260 millioner kroner til Real Madrid og Rafael van der Vaart til Hamburger SV for 97 millioner kroner.

De penge blev udover Jan Vertonghen blandt andet geninvesteret i målmanden Hugo Loris.

Mens franskmanden overtog anførerbindet, dirigerede Jan Vertonghen forsvaret og blev en talisman for klubben i jagten på Premier League-titlen.

- Han er formegentlig den bedste forsvarsspiller, der nogensinde har været i klubben, siger Harry Winks.

- Han er fantastisk. Det han har gjort for den her klub, og den måde han har hjulpet med at tage Tottenham fra der, hvor vi var, da han kom, til der, hvor vi er nu.

Da Jan Vertonghen kom til Tottenham var de netop begyndt at spille med omkring top-fire i Premier League, hvor de efterfølgende konsoliderede sin placering.

Tættest på mesterskabet kom de i sæsonen 2016/17, hvor de blev nummer to i ligaen syv point efter Chelsea.