Fodbold

Haaland får pris af tysk avis: - Folk siger, jeg ikke er helt normal

Ovenpå på den imponerende sæson, Erling Haaland har leveret, drømmer han om at blive mester med Dortmund næste sæson.

Norske Erling Braut Haaland er lige fyldt 20 år og har kun været iklædt den gule Borussia Dortmund-trøje siden starten af året.

Men hvilken debutsæson, den unge angriber har haft. I sin første kamp fandt han vej til netmaskerne tre gange på blot 23 minutter.

Da sæsonen sluttede, havde han i 15 kampe scoret 13 mål, som placerer ham på en sjetteplads på Bundesligaens topscorerliste - og det kun efter en halv sæson.

- Nogle gange siger folk til mig, at jeg ikke er helt normal. Måske har de ret, siger Haaland til Bild ifølge TV 2 Norge.

Siden han skiftede Salzburg ud med Dortmund, har han verden over trukket overskrifter for sine imponerende præstationer, og nu har den tyske avis Bild givet ham prisen som 'årets overraskelse'.

Selv holder nordmanden begge ben på solidt plantet på jorden.

- Jeg ved, at jeg ikke lever det typiske liv for en 20-årig, men for mig er det vigtigste, at mine venner ved, at jeg er den samme Erling Haaland som for et par år siden.

I debutkampen mod Augsburg scorede Haaland på sin første afslutning mod mål. Han fulgte det op med to mål til, så Dortmund vandt 5-3.

Mesterskabet skal til Dortmund

Denne sæson sluttede de gulblusede på andenpladsen med 13 point op til Bayern, der tog det ottende mesterskab i træk. Står det til Haaland, bliver der lavet om på det næste sæson.

For selvom benene er på jorden, rækker Haalands drømme for fremtiden op i skyerne.

- Vi har nok kvalitet til at blive mestre, men det er ikke nok kun at tale om det. Bayerns enorme stabilitet er imponerende. Vi skal fortsætte vores generelle gode udvikling fra anden halvdel af sæsonen, og så ønsker vi os endnu mere succes i næste sæson.

Vil være bedre endnu

For sit eget vedkommende forventer han også, at han bliver endnu bedre de kommende sæsoner. For selvom han har haft en vanvidssæson, er det vigtigt for ham at fortsætte udviklingen, så Dortmund kan se, at de har taget det rigtige valg ved at hente ham til klubben.

- Det handler om indstillingen og at arbejde hårdt hver eneste dag til træning. Så kan store ting ske. Dortmund har investeret meget i en ung spiller som mig, og jeg vil bevise, at jeg er det værd. Selvfølgelig hjælper det, at jeg scorer mange mål, men det er mit job.

Hvis Haalands drøm bliver opfyldt næste sæson, vil det være klubbens første mesterskab, siden Jürgen Klopp sad på trænerposten i sæsonen 2011/2012.

Torsdag starter Dortmund-spillernes forberedelser frem mod sæsonstart 18. september.