Fodbold

Inter-træner storroser spansk 'nøglefigur' - har overhalet Eriksen, skriver avis

Borja Valero (tv) har ifølge La Gazzetta dello Sport overhalet Eriksen på den offensive midtbane-position.  Emilio Andreoli / Ritzau Scanpix

Inter-træner Antonio Conte er nok en gang ude med store roser til Christian Eriksens direkte konkurrent på den offensive midtbane-position.

På det danske landshold er han dirigenten og den helt store profil, som holdkammeraterne giver bolden til, hvis der skal ske noget uventet.

En kæmpe kontrast til den rolle, Christian Eriksen har i Inter i disse tider. Her er Eriksen røget en smule ud i periferien, hvor der bliver tilbragt mere tid på bænken end på banen i øjeblikket.

I juli har Inter spillet ni Serie A-kampe. Eriksen har blot fået fire af disse fra start, hvorfor det i alt er blevet til blot 375 minutter ud af 810 mulige. Det skyldes hovedsageligt præstationerne fra Eriksens direkte konkurrent på den offensive midtbane-position, Borja Valero.

I sidste uge var holdets træner Antonio Conte ude med store roser til den 35-årige spanier. Og det var han så igen efter tirsdagens sejr over Napoli.

- Borja Valero er et eksempel på, hvordan hårdt og seriøst arbejde hver dag kan give dig pladsen og vise, at du er en fodboldspiller, der gør det godt i Inter. Jeg er rigtig glad for ham, siger Conte og uddyber:

- Det er fair at sige tingene, som de er. I starten var han degraderet til de sidste af mulighederne på midtbanen, men i løbet af året har han vist, han aldrig skuffer. Tværtimod har han altid efterladt mig med lysten til at spille ham i næste kamp igen.

Borja Valero har været i Inter siden 2017 og har kontraktudløb efter denne sæson. Efter kampen mod Napoli tirsdag aften gav spanieren udtryk for, at kun tiden vil vise, om han fortsætter i klubben.

'Eriksen er overhalet'

Ordene fra Conte faldt tirsdag aften, og Italiens største sportsavis La Gazetta dello Sport ser det som en klart tegn på, at spanieren har førsteret til pladsen lige bag de to angribere.

- Valero er lig med arbejde, beslutsomhed og fleksibilitet. Borja har overhalet Eriksen, skriver avisen i indledning.

De tolker Contes ord som en lille stikpille til danskeren.

- Fra overflødig til nøglefigur er Borja prototypen på den spiller, Conte kan lide: Christian skal følge det eksempel, hvis han vil genvinde den permanente position, lyder dommen fra avisen.

Tirsdag aften i topkampen mod Napoli, hvor Inter vandt 2-0, varmede Eriksen bænken i de første 89 minutter, hvor Valero var foretrukket.

Inter sikrede sig sejren over Napoli med to flotte mål. Kampen endte 2-0. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

Konkurrent tror på Eriksen

Netop Borja Valero har dog stadig stor tiltro til, at danskeren kan blive en succes i støvlelandet.

Efter tirsdagens kamp blev han spurgt, om han kan være en slags professor for Eriksen, og hvad danskeren mangler for at passe ind på Inter-holdet.

- Det er slet ikke let. Italiensk fodbold er meget forskelligt fra engelsk. Selv følte jeg mig ikke godt tilpas i Premier League.

- Så alle er nødt til at finde sin egen måde, og han arbejder og klarer sig meget godt. Han vil snart bevise sit værd. Det vil han, og han gjorde det i England. Jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle gøre det i Italien, siger Valero ifølge Tutto Mercato.