Fodbold

Dame N'Doye er færdig i FCK

FC København ville gerne beholde Dame N'Doye, men de har ikke kunnet nå til enighed om en kontraktforlængelse.

Den mest scorende spiller i FC Københavns historie har brølet for sidste gang for 'løverne'.

35-årige Dame N'Doye, der i denne sæson også er topscorer for sølvvinderne, får nemlig ikke forlænget sin kontrakt.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside. Angriberen og sølvvinderne har ikke kunnet nå til enighed om en forlængelse, selvom FC København ønskede at beholde ham.

- Vi er kede af, at vi ikke har kunnet nå til enighed, men vi har været igennem meget sammen, og vi skilles som venner med masser af respekt for hinanden, siger FCK-manager Ståle Solbakken.

Kunne ikke blive enig om økonomien

Parterne har ikke været enige om økonomien i aftalen, fortæller nordmanden, der tidligere har været bekymret for Dame N'Doyes mange skader.

Det har også spillet ind i forhandlingerne, der til sidst brød sammen.

- Det er klart, at de alvorlige skader og hans alder har gjort, at vi har måttet være ansvarlige i forhold til økonomien i det, men vi har strakt os så langt, vi overhovedet kunne i den nuværende situation, og vi har givet et godt og fair tilbud, mener vi.

Europa League uden Dame N'Doye

FC København har spillet sin sidste superligakamp i denne sæson, men har fortsat Europa League på programmet. Her møder de på onsdag tyrkiske İstanbul Başakşehir i returkampen i ottendedelsfinalen.

Det opgør bliver uden Dame N'Doye, selvom FC København også tilbød senegaleseren en kontrakt, der gav ham mulighed for at være med i europæisk fodbold i denne sæson.

- Nu kommer vi ikke til at kunne have N'Doye blandt mulighederne, så vi har nu en situation, hvor vi har Jonas Wind, Michael Santos og Mikkel Kaufmann som rene angribere, mens Mohamed Daramy og Viktor Fischer også kan spille fremme som mere vandrende forwards, siger Ståle Solbakken.

Dame N'Doye nåede at spille 217 kampe og score 118 mål for FC København.