Fodbold

Otte engelske hold kan ende i Europa: - Det er en magtdemonstration

For første gang kan otte engelske hold kvalificere sig til Champions League eller i Europa League på samme tid.

40 procent af holdene i Premier League skal potentielt spille europæisk fodbold i næste sæson.

Hvis Arsenal vinder FA Cup-finalen mod Chelsea, sikrer de sig en plads i Europa Leagues gruppespil, mens Wolverhampton med en sejr i Europa League kvalificerer sig til Champions League. Ingen af holdene sluttede i top-6 i ligaen, der giver adgang til europæisk fodbold.

- Hvis England får otte hold med i Europa, er det en magtdemonstration. Det er det, når otte hold har mulighed for at spille i Europa. Ingen andre lande har den mulighed. Det er det, der gør det vanvittigt, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft.

Premier Leagues egen hjemmeside står der fortsat, at maksimalt syv hold kan deltage i europæiske turneringer på samme tid. Men overfor Sky Sports bekræftede UEFA mandag aften, at det i den nuværende situation er muligt med otte.

Det kan dog ene og alene ske, hvis ovenstående scenarie går op. Så selvom Manchester City eller Chelsea, der stadig er med i Champions League, eller Manchester United, der også er med i Europa League, vinder turneringen, går den nyvundne CL-plads ikke videre til den næste i rækken.

Hvis det går op, skal Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United og Wolverhampton spille Champions League, mens Leicester, Tottenham og Arsenal skal spille Europa League.

- Det er en suverænt stærk liga. Den har simpelthen aldrig været bedre i forhold til de andre store ligaer. Og den banker også alle de andre både økonomisk, kommercielt og i forhold til udbredelsen generelt, siger Toft.

- For meget skal gå op

Selvom muligheden eksisterer, er der selvfølgelig stadig lang vej, før det faktisk sker.

Særligt har Flemming Toft ikke meget fidus til Wolverhampton, der kan støde på hold som United, Inter, Sevilla i Europa League, såfremt de selv slår Olympiakos ud af ottendedelsfinalen.

- Man kan jo spørge, hvor Wolverhampton er på den europæiske scene. At de vinder, kan man næsten ikke tro på for alvor.

- Der er for meget, der skal gå op. Det kan jo godt være, at Arsenal kan lave noget i FA Cup-finalen, men at Wolverhampton vinder, har jeg svært ved at se, siger fodboldeksperten.

Wolverhampton og Arsenal sluttede på henholdvis 7.- og 8.-pladsen i Premier League i sæson, der sluttede søndag.