Fodbold

Thomas Frank viste spillerne særlig video inden triumf

Thomas Frank kom til Brentford i 2016, hvor han blev assistenttræner. Siden 2018 har han været cheftræner. John Sibley / Ritzau Scanpix

Da Brentford spillede sig i Premier League-oprykningsfinalen, skete det på Griffin Park, der for sidste gang er blevet brugt som holdets hjemmebane.

De fleste personer i og omkring Brentford vil nok huske onsdag den 29. juli 2020 som noget helt særligt.

Ikke nok med at klubben med en sejr på 3-1 over Swansea bookede en billet til oprykningsfinalen til Premier League; de vinkede også farvel til stadionet Griffin Park, der i mere end 100 år har lagt græs til Brentfords hjemmekampe.

Netop det faktum brugte holdets træner, danske Thomas Frank, til at motivere sine tropper.

Efter den afsluttende træning før skæbnekampen understregede han over for spillerne, at klubben skulle sejre i den sidste kamp på stadionet. Men han brugte ikke kun sine egne ord.

- Hertil morgen (onsdag morgen, red.) fik jeg et telefonopkald om, at en af fansene havde lavet en video. Det vidste vi ikke. De ville vise det på finaledagen – det var en skøn video, lidt for lang til at tage med i omklædningsrummet, men den kom i spillernes WhatsApp-gruppe.

- Jeg bad dem om at se den. Jeg sagde: ”I spiller for jer selv, jeres familier, os, klubben, men også fansene. Hvis I ser den video, vil I se, hvor meget det betyder for dem, siger den danske træner til Sky Sports.

Jeg er ellevild over, at vi vandt og kommer i finalen

Oliver Watkins, Brentford FC

Den sidste kamp skal vindes

Om det var videoen, Thomas Franks motiverende ord eller noget tredje, der inspirerede spillerne onsdag aften, er svært at svare på.

Men Brentford-spillerne var i hvert fald veloplagte fra opgørets start, og efter blot et kvarter havde holdet scoret to gange.

Danske Emiliano Marcondes blev kampens anden målscorer. Han var en af fire danskere i startopstillingen.

Det hele endte som bekendt med en 3-1-sejr. Det var nok til at sende Brentford videre med en samlet 3-2-sejr, efter de havde tabt første kamp 0-1.

- Vi slog tilbage i dag, og jeg er ellevild over, at vi vandt og kommer i finalen, lød det ifølge Sky Sports fra kampens spiller Oliver Watkins, der scorede Brentfords første mål på en assist fra Mathias Jensen.

- Jeg er tilfreds og glad. Det er et meget fedt øjeblik, og vi har opnået noget godt. Men vi vil opnå noget stort, og vi tager til finalen for at vinde, forklarede Thomas Frank til BBC.

I kampen om oprykning kommer Brentford til at møde enten Fulham eller Cardiff, der spiller returopgør torsdag aften. Fulham vandt første kamp 2-0.

Finalen skal spilles den 4. august på Englands nationalstadion, Wembley.

Dermed var kampen imod Swansea den sidste hjemmekamp for Brentford i denne sæson, og det betyder et farvel til stadionet Griffin Park, som blev bygget i 1904.

Fremover skal holdet spille på et nybygget stadion på Lionel Road med plads til knap 20.000 mennesker – cirka 7.000 flere, end der kunne være på Griffin Park.