Fodbold

Titelvindere brager sammen i første Superliga-runde

Torsdag blev programmet for den kommende Superliga-sæson offentliggjort. Og fra første fløjt venter der store kampe.

To klubber med friske titler i bagagen indleder den kommende superligasæson.

Første kamp i sæsonen står nemlig mellem pokalvinderne fra Sønderjyske og de forsvarende mestre fra FC Midtjylland den 11. september.

Det fremgår af det program for Superligasæsonen 2020/21, som Superligaen torsdag har offentliggjort på sin hjemmeside.

I samme runde er FC København på besøg hos OB, mens Brøndby tager imod FC Nordsjælland. Vejle gæster AGF i sin første kamp efter oprykningen fra 1. division. Allerede i anden runde af sæsonen venter det første lokalopgør i København, hvor FC København tager imod Brøndby IF.

FCK er en af tre superligaklubber, som skal deltage i kvalifikationen til Europa League. De øvrige er Sønderjyske og AGF, mens FC Midtjylland skal forsøge at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League.

Ny struktur i vente

Siden sæsonen 2015/2016 har Superligaen bestået af 14 hold, men klubberne blev enige om at skære antallet af hold ned til 12. Det betød, at både Silkeborg, Esbjerg og Hobro rykkede ud af Superligaen i den forgangne sæson, mens kun Vejle rykkede op.

I den kommende sæson spiller klubberne i første omgang ude og hjemme mod hinanden. Efter 22 runders grundspil spiller top-6 et mesterskabsspil, som det har været tilfældet i de seneste sæsoner.

Nummer 7-12 mødes ude og hjemme i et nedrykningsspil. Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af den dårligste halvdel skal møde nummer tre, fire eller fem i mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.