Fodbold

Ekspert har sat sæsonens hold: Fem Juventus-spillere er på

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen har fundet plads til fem spillere fra Juventus på sæsonens hold.

Se kampene fra sidste spillerunde i Serie A på TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Søndag bliver sæsonens sidste kamp i Serie A spillet.

Meget er på plads før sidste spillerunde. Juventus er kåret som mester for niende sæson i træk, de europæiske pladser er blevet tildelt og to ud af de tre nedrykkere er fundet.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen har derfor tilladt sig gøre status og komme med sit bud på, hvem der har gjort sig fortjent til en plads på sæsonens hold i den bedste italienske fodboldrække.

Ikke overraskende er holdet domineret af spillere fra mesterholdet Juventus. Fem spillere fra "Den Gamle Dame" er på holdet, mens tre Lazio-spillere, to Atalanta-spillere og en enkelt Inter-spiller også er blandt de 11 foretrukne.

Ciro Immobile er inden sidste spillerunde suveræn topscorer med 35 mål, men det er ikke Lazio-angriberen, der løber med Martin Mikkelsens pris som sæsonens spiller. Det er i stedet midtbanestjernen Papu Gómez fra Atalanta.

Herunder kan du se Martin Mikkelsens bud på sæsonens hold samt en kort begrundelse til hver spiller.

Martin Mikkelsens bud på sæsonens hold i Serie A. Placeringen for Papu Gómez er højere oppe på banen, end grafikken giver udtryk for.

Wojciech Szczesny (Juventus): Polakken har udviklet sig til en af verdens bedste målmænd. Juventus-holdet har til tider knirket i denne sæson, men paradoksalt nok har det givet anledning til, at Szczesny for alvor har kunnet vise, hvor god han er. Han har reddet mestrene ved flere lejligheder, og hans rolige udtryk har været guld værd for en bagkæde, der i perioder har været udfordret både med og uden bold.

Juan Cuadrado (Juventus): Colombianeren har i en alder af 32 år gennemgået en flot udvikling under Maurizio Sarri. Han har stadig alle sine offensive styrker i behold: Adræthed, eksplosivitet, uforudsigelighed, driblestyrke og stadig med en yderst kapabel indlægsfod. Dertil skal tilføjes, at han er blevet bomstærk i sine én-mod-én-dueller defensivt. Serie A’s bedste højre back? I 19/20-sæsonen, ja.

Juan Cuadrado efter en scoring for Juventus.

Stefan De Vrij (Inter): Den bedste forsvarsspiller for dét hold i Serie A, der har lukket færrest mål ind. Ikke helt så duelstærk som kollegaen Milan Skriniar, men klogere og bedre med bolden. Ligner en nøglespiller for Antonio Contes mandskab i næste sæson.

Francesco Acerbi (Lazio): Bogstavelig talt en klippe i Simone Inzaghis tremands forsvar. Den 192 centimeter høje og 88 kilo tunge tidligere Sassuolo-mand vinder sine dueller. Han er sikker med fødderne og leder sit forsvar. Lazio har overordnet set haft en fremragende sæson og har kun indkasseret 39 mål. Kun Inter har lukket færre ind, og i den forbindelse har Acerbi været en nøglefigur. Acerbi har desuden bidraget med to mål, to assists og kun fire gule kort. Imponerende sæson.

Robin Gosens (Atalanta): Tyskeren har haft en vanvidssæson med Atalanta. På mange måder legemliggørelsen af Gasperinis filosofi: Fysisk stærk, udholdende, ukuelig. Gosens kan til tider være udfordret på teknikken og er ikke verdens bedste venstre back, men han er en perfekt komponent i Atalanta-maskinen. Ni mål og otte assists i Serie A er usædvanlige tal for en wingback. Han bliver en jaget mand denne sommer.

Rodrigo Bentancur (Juventus): Maurizio Sarri kæmpede i lang tid med at finde den rette konstellation på sin tremands midtbane, men han fandt hurtigt ud af, at uruguayanske Bentancur skulle være en del af den. Bentancur har spillet en stærk sæson for mestrene og har fremstået som en mere moden og stabil spiller end tidligere og har desuden bidraget med syv assists - flest af alle på Juventus-holdet. Hans teknik, spilforståelse og generelle coolness på banen er som skræddersyet til Sarrismo, og han ser ud til at få en nøglerolle på holdet i næste sæson.

Luis Alberto (Lazio): Én af de spillere, der betyder mest for sit hold. Uden Luis Alberto er Lazio ordinære. Spanieren bliver ved med at vokse sammen med det her Lazio-hold, og han får fortjent lov til at vise sig frem på den store scene i Champions League i næste sæson. Hans 15 assists i Serie A fortæller historien om en spiller, hvis teknik, spilforståelse og overblik er af højeste klasse. Læg dertil seks mål og 102 nøgleafleveringer (højest af alle i ligaen), og du står med en spiller, der er selvskrevet til årets hold.

Danske Jens Stryger Larsen har godt fat i trøjen på Luis Alberto.

Paulo Dybala (Juventus): Indledningsvist havde Dybala det svært under Sarri og han havde ikke noget stort efterår, men især efter genåbningen har argentineren med det utrolige talent været on fire. I de første fire-fem kampe post corona kørte han nærmest ene mand mesterskabet i hus for Juventus, og det er hans store betydning for mestrene på det rigtige tidspunkt, der har sikret ham en plads på holdet foran for eksempel Domenico Berardi fra Sassuolo.

Papu Gómez (Atalanta): Årets spiller i Serie A. Revolutionen Atalanta har meget at takke den kun 165 centimeter høje troldmand for. Han er hjernen på holdet. Ofte med udgangspunkt i venstre side driver han rundt på banen og finder plads, får bolden, trækker modspillere til sig og sætter holdkammeraterne i scene. Hvis der ikke er nogen, han kan spille fri, kører han selv. Den perfekte playmaker. Kan både se og eksekvere. Det vildeste af det hele er, at hans 7 mål og utrolige 16 assists ikke engang giver et sandfærdigt billede af, hvor god Gómez egentlig er.

Papu Gómez er anfører i Atalanta.

Cristiano Ronaldo (Juventus): Den utrolige portugisers tørst efter titler og rekorder er tilsyneladende uslukkelig. Igen i år har han drevet sit Juventus-hold til titlen med hele 31 mål og 5 assists. Bevares, 12 af målene er scoret på straffespark, men at score 12 gange på 13 forsøg skal ikke ligefrem trække ned på hans præstation. Straffespark skal sparkes ind, og også her er Ronaldo specialist. Ronaldo er ikke så god som tidligere, især topfarten har han mistet nogle procenter. Men en Ronaldo på 80 procent er tydeligvis stadig god nok til at dominere alle ligaer i verden - også Serie A.

Ciro Immobile (Lazio): Målmaskinen over dem alle i dette års Serie A. Immobile har ligesom Ronaldo nydt godt af den høje frekvens af straffespark, hvor han har scoret hele 14 fra straffesparkspletten, men hans 35 mål og status som suveræn topscorer i Serie A har bestemt ikke været foræringer det hele. Immobile er hurtig, intelligent og en suveræn afslutter, men det er der også andre, der er. Det, der adskiller Immobile fra de fleste, er hans udholdenhed, store hjerte og ukuelige vilje til at fortsætte og altid jagte det næste mål - og så det faktum, at han har Luis Alberto til at støbe kuglerne for sig. Immobile er besat af at lave mål og det bliver spændende at følge, hvad Immobile og resten af det her Lazio mandskab kan drive det til.

Bænken: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alessio Romagnoli (AC Milan), Theo Hernandez (AC Milan), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Josip Ilicic (Atalanta), Domenico Berardi (Sassuolo), Francesco Caputo (Sassuolo)