Fodbold

Danskerklub øger forspringet i toppen af norsk fodbold

Philip Zinckernagel åbnede ballet, da det norske tophold Bodø/Glimt tog sin 11. sejr i sæsonens 12. kamp.

Efter lille bump på vejen tidligere på ugen kom Bodø/Glimt søndag tilbage på vinderkurs i den bedste norske fodboldrække, Eliteserien.

Her blev det til sæsonens 11. sejr i 12 kampe, da Strømsgodset blev slået med 3-2.

Ny dansk scoring

Danske Philip Zinckernagel var igen på pletten og scorede sit ottende mål i sæsonen, da han åbnede målscoringen ved at gøre det til 1-0.

Den tidligere Sønderjyske-spiller modtog bolden i feltet, lagde den til rette for højrefoden og sparkede tørt bolden i mål med et fladt skud. Kasper Junker, der med ti mål ligger øverst på ligaens topscorerliste, var også med søndag, men kom altså ikke på tavlen.

Mikkel Maigaard var med for Strømsgodset og lagde op til holdets udligning til 2-2 cirka midtvejs i anden halvleg.

Bodø/Glimts imponerende start på sæsonen betyder, at holdet allerede har en komfortabel føring på førstepladsen i Eliteserien.

Med sejren søndag udnyttede Bodø/Glimt, at Molde på andenpladsen lørdag tabte, så der nu er seks point mellem de to topklubber. Zinckernagel og co. smed torsdag for første gang i sæsonen point, da det ude mod Stabæk blev til en uafgjort.

Der var også danskermål, da Odds og Rosenborg mødte hinanden i søndagens sidste kamp i Eliteserien.

AGF-lejesvenden Kasper Lunding bragte Odds foran 1-0 med en velplaceret afslutning fra distancen, inden Carlo Holse senere også kom på måltavlen. Den tidligere FCK-angribers scoring endte dog med blot at pynte på resultatet for Rosenborg, der tabte 1-2.