Fodbold

Danskerklub sikrer overlevelse i Serie A med hjælp fra Cornelius

Genoa besejrede søndag aften Verona med 3-0 og sikrede dermed overlevelsen i Serie A. Andreas Cornelius scorede i Parmas sejr mod Lecce.

Tilværelsen i Serie A var på spil, da Genoa søndag gik på banen til sæsonens sidste kamp.

Lukas Lerager, Peter Ankersen, Lasse Schöne og resten af Genoa-lejren skulle forsøge at undgå nedrykning til den næstbedste italienske række. Missionen lykkedes.

Blandt andet takket være en scoring fra danske Andreas Cornelius i en anden kamp søndag aften.

Genoa, der lå lige over nedrykningsstregen, gik ind til runden et point foran Lecce, der befandt sig lige under. Danskerklubben havde derfor de bedste kort på hånden og endte da også med at sikre overlevelse med en sikker sejr på 3-0 over Verona. Se alle målene i videoen over artiklen.

Cornelius tilbage på måltavlen

Lecce tabte samtidig 3-4 til Parma, men det endte altså med ikke at betyde noget for Genoa. Andreas Cornelius var for første gang med for Parma efter fire kampe ude med en skade.

Den danske landsholdsangriber fejrede comebacket med en scoring, da han gjorde det til 3-2 kort inde i anden halvleg. Cornelius stod det rigtige sted, og prikkede hvad der lignede en skidt afslutning fra holdkammerat Antonino Barilla i kassen.

Danske Andreas Cornelius scorer og bringer Parma på 3-2 Video: TV 2 SPORT

Han slutter sæsonen med at have scoret 12 mål i 27 kampe. Seks af målene kom i form af to hattrick - begge blev lavet mod Genoa i henholdsvis oktober og slutningen af juni.

Spændingen forduftede hurtigt

Spændingen om, hvorvidt Genoa eller Lecce ville klare frisag søndag, forduftede hurtigt. Efter 25 minutter stod der 2-0 til Genoa, mens Lecce var bagud 0-2.

Lukas Lerager, der ligesom Peter Ankersen var med fra start for Genoa, gjorde sig bemærket med en assist, da han halvflugtede et indlæg ind i feltet, som Antonio Sanabria pandede i mål til 1-0.

Efter flot indlæg af Lukas Lerager bringer Genoa sig foran 1-0 Video: TV 2 SPORT

Ved pausen havde Lecce godt nok fået udlignet mod Parma, men Genoa var samtidig kommet foran 3-0.

I anden halvleg gik det så galt for Lecce, mens Genoa trods en halv time i undertal nemt holdt fast i sin føring. Lasse Schöne kom ikke på banen.

Jens Stryger Larsen og Udinese sluttede sæsonen af med en 1-0-sejr over Sassuolo og endte på 13.-pladsen.

Bologna spillede 1-1 med Torino. Andreas Skov Olsen startede på bænken for Bologna, men blev skiftet ind med cirka et kvarter tilbage.