Italiens ældste klub skal igen redde sig på sidste dag

Danskerklubben Genoa skal ligesom i sidste sæson spille for overlevelse i Serie A i sidste spillerunde.

Du kan se Genoa vs. Verona på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 20.40.

Genoa Cricket and Football Club, i daglig tale bare Genoa, er Italiens ældste fodboldklub og landets første nationale fodboldmester.

Men fordums styrke er temmelig langt væk i dag, hvor man godt kan forstå, hvis klubbens fans efterhånden har lettere flossede nerver.

Klubben fra 1893 har ni italienske mesterskaber på cv'et, men det seneste kom helt tilbage i 1924, og det seneste årti har Genova-klubben primært specialiseret sig i overlevelse.

Søndag aften er det igen truslen om nedrykning, der er på menuen for danskerklubben og fansene, når Verona gæster Stadio Luigi Ferraris.

Lukas Lerager, Peter Ankersen og Lasse Schöne, som alle slår sine folder i klubben, har et enkelt point ned til Lecce, der er placeret på den triste side af nedrykningsstregen.

Lasse Schöne, Lukas Lerager og Peter Ankersen kunne intet stille op, da de tabte 5-0 til Sassoulo i Serie A. Video: Nicolai Dvinge

Blev reddet sidste år

Der er lagt op til en spændende afgørelse, og måske kan Genoa trække på den erfaring, klubben har med nedrykningsspøgelset.

Sidste år spillede holdet 0-0 ude mod Fiorentina i sidste spillerunde, og da Inter med en scoring i 81. minut slog Empoli, var de to hold a point, men Genoa overlevede på at være bedre indbyrdes end Empoli.

I denne sæson er det Genoa, som er et point foran Lecce, og landets ældste klub har endda overtaget i det indbyrdes regnskab. Så Lecce er tvunget til at slå Parma hjemme, hvis holdet vil have en chance for at overleve.

Genoa er en erfaren overlever

Hvis holdet klarer frisag søndag, vil det være fjerde gang i de seneste ni sæsoner, at holdet ender på pladsen lige over nedrykningsstregen. Og de seneste to år vil overlevelsen så være blevet sikret på sidste spilledag.

Genoas tre danskere har alle fået pænt med spilletid på det seneste, hvor holdet dog har tabt med samlet 0-8 i de to seneste kampe mod henholdsvis Inter og Sassuolo.

Der bliver spillet fire andre kampe søndag, hvor Serie A rundes af. Men der er ikke noget på spil i de tre øvrige kampe ud over Genoas og Lecces.