Fodbold

Medier: Stjernens mystiske fravær skyldes depression

Midtbanespilleren Josip Ilicic er hjemme i Slovenien, hvor han kæmper sit mentale helbred, skriver flere italienske medier.

Kister, der dagligt blev transporteret gennem gaderne i militære køretøjer, daglige optællinger af døde og måneders isolation.

Det har været virkeligheden for Italiens indbyggere i 2020 på grund af coronaepidemien. Og især Bergamo, hvor Atalanta har hjemme, har været hårdt ramt.

Atalanta-spilleren Josip Ilicic skulle blandt andet på baggrund af de oplevelser være inde i en svær periode, hvor han ikke er klar til at tænke på fodbold.

Han ved, at holdet elsker ham, at byen elsker ham og støtter ham. Han er fra Bergamo, og vi vil have ham med os

Umberto Mario, direktør for Atalanta

Derfor har sloveneren for en stund lagt fodboldstøvlerne på hylden og er vendt hjem til familien i Slovenien. Det skriver de italienske medier La Gazzetta dello Sport, Football Italia, La Repubblica og Sky Sport Italia.

La Repubblica og La Gazetta dello Sport skriver også, at det skulle være en depression, han kæmper med. Det er dog endnu ikke bekræftet af hverken klubben eller Ilicic selv.

En afgørende spiller

Ilicic har haft en vigtig rolle for Atalanta i den netop afsluttede Serie A-sæson. Og derfor er det ifølge klubbens træner et stort tab, at holdet må undvære Ilicic i dem kommende kvartfinale i Champions League.

- Ilicic er afgørende for os. Indtil marts var det hans sæson i mesterskabet og pokalturneringen. For os er det som, hvis Dybala mangler i Juventus eller Immobile i Lazio eller Lukaku i Inter, siger Atalanta-træner Gian Piro Gasperini til Sky Sport Italia.

Midtbanespilleren har ikke været i kamp for holdet siden 11. juli, hvor Atalanta gæstede Juventus. De seneste seks kampe har det officielt heddet, at han har været ude med en muskelskade.

Han nåede at score 21 mål og lave ni assists i 34 kampe i denne sæson.

Hyldet af holdkammeraterne

Det er ikke bare træneren, der savner Ilicic. Også holdkammeraterne kan mærke, at han ikke er i truppen.

- Vi savner virkelig Ilicic som menneske, men endnu mere som spiller. Han er en af de mest erfarne i omklædningsrummet og en god ven, siger anfører Papu Gomez til Football Italia.

Da holdet lørdag spillede sidste kamp i Serie A for denne sæson, blev det til nederlag på 0-2 til Inter. På trods af nederlaget sikrede Atalanta sig tredjepladsen for andet år i træk og dermed adgang til Champions League.

Efterfølgende var smilene store hos spillerne, da de samlede sig til et fællesbillede. Selvom Ilicic af gode grunde ikke stod på holdkortet, havde spillerne taget hans trøje med nummer 72 med for at hylde ham.

Også Atalantas fans har været ude og vise deres støtte til Ilicic. Ifølge La Gazetta dello Sport har mange ændret deres profilbilleder på Facebook, Whatsapp og andre sociale medier til et billede af sloveneren.

Uvist om han spiller mere i sæsonen

På nuværende tidspunkt ved hverken fans, klubben eller holdkammeraterne, hvornår deres midtbanespiller vender tilbage.

- Vores mål var at have Josip klar til Champions League-spillet i Lissabon. Det vil sandsynligvis ikke være sådan, men han ved, at holdet elsker ham, at byen elsker ham og støtter ham. Han er fra Bergamo, og vi vil have ham med os, siger Atalantas direktør, Umberto Marino, til La Gazzetta dello Sport.

Selvom Serie A er færdigspillet, må Atalanta-spillerne vente med at gå på sommerferie, for Champions League-kvartfinalen venter om ti dage, hvor Paris Saint-Germain er modstanderen.