Fodbold

Én dansker får topkarakter: - Bliver han skadesfri, er vi nødt til at udvide skalaen

Andreas Cornelius er den eneste dansker i LaLiga og Serie A, der scorer topkarakter hos TV 2 SPORTs fodboldeksperter. TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs fodboldeksperter har givet danskerne i LaLiga og Serie A en årskarakter baseret på denne sæsons præstationer. Se hele karakterbogen her.

Danskerne i Serie A og LaLiga

Karakterskalen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Andreas Cornelius

  Parma

  Flot, flot sæson på et solidt Parma-hold. Velintegreret på holdet og i spillestilen - mange af Parmas angreb starter med en længere aflevering op på targetmanden Cornelius. 12 mål i så stærk en liga som Serie A er imponerende. Har vist sig som en stærk afslutter med både højre, venstre og hoved. Suverænt mål mod Juventus, hvor han stiger op over Ronaldo efter et hjørnespark og dirigerer bolden i nettet. To hattricks mod Genoa er fantastisk og trak overskrifter i hele fodboldeuropa. Cornelius er desværre stadig for meget skadet og har kun spillet i 26 kampe - det gør dog kun præstationen dét mere imponerende. Hvis han kan holde sig helt fit næste sæson, er vi muligvis nødt til at udvide karakterskalaen.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

  6
 • Simon Kjær

  Milan

  Havde det ikke været for et kikset ophold hos Atalanta med nogle dårlige kampe og store, personlige fejl, burde Kjær have fået topkarakter, for som Milan-spiller har han været suveræn. Især efter genåbningen har han dannet en af Serie A’s bedste forsvarsduoer sammen med kollegaen Romagnoli på et forvandlet og yderst velspillende Milan-hold. Kjær har leveret den ene stærke præstation efter den anden - placeringsstærk, duelstærk, stabil og rolig med bolden. I Milan har han lignet den kæmpe chef, han er. Købt fri fra Sevilla og ligner en nøglespiller for Milan i den kommende sæson.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

  5
 • Jens Stryger Larsen

  Udinese

  Endnu en stærk og solid sæson på højre wing-back for Jens Stryger. En af de første mænd på holdkortet i Udinese og stærkt medvirkende til en fin 13. plads langt væk fra stregen og bundplaceringerne. Det forestående EM bør gøre, at det vil være attraktivt for Stryger at blive i Udinese, men det ville give god mening, hvis der var klubber et niveau op fra Udinese, der var interesserede i ham.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen

  5
 • Martin Braithwaite

  FC Barcelona

  Vurderingen kommer mest ud fra hans præstationer i Leganes. Der var han rigtig god under de forudsætninger, holdet spillede ud fra. Skiftet til Barcelona hiver måske karakteren et enkelt nøk op. At spille sig i betragtning til Barcelona på trods af alle de mærkelige omstændigheder er jo i hvert fald et 4-tal værd. Han har klaret forventningerne fint i Barcelona, når han har fået spilletid, og det kan man jo ikke sætte noget på. Man havde jo ikke forventet, han lavede ti mål.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker

  4
 • Lasse Schöne

  Genoa

  Schøne har grundlæggende haft svært ved at gøre sin indflydelse gældende: Schøne er bedst med bolden, og Genoa er i det store billede sjældent spilstyrende. Schøne har dog været vigtig, for han behandler bolden godt, når han endelig har den. Har scoret to mål - senest et flot og vigtigt frisparksmål i sejren over SPAL. Har været en af de få stabilt præsterende Genoa-spillere på et dårligt Genoa-hold, der har skiftet træner to gange i løbet af sæsonen.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

  4
 • Daniel Wass

  Valencia

  Jeg synes faktisk, han var oppe på et 5-tal i en periode, fordi han var så godt kørende og var fast mand i Valencia i 2/3 af sæsonen. Han falder lidt ud af den sikre startellever post corona, men har jo så også været under tre forskellige trænere. Men en virkelig godkendt sæson, hvor han også har været afgørende til tider.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker

  4
 • Christian Eriksen

  Inter

  Eriksen kom til Inter på et svært tidspunkt - holdet var gået i stå, og coronakarantænen indtraf kort tid efter. Har ofte været placeret på en uvant plads som offensiv midtbane, og her har han haft svært at gøre sin indflydelse gældende og være afgørende. Der har været for mange blege præstationer, hvor han har kikset oplagte, chanceskabende afleveringer og gode skudchancer. Dog også kampe, hvor han har været fremragende, især i den første kamp efter genåbningen mod Sampdoria.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

  3
 • Andreas Skov Olsen

  Bologna

  Første sæson i en af de bedste ligaer i verden efter kun en sæson på topniveau hjemme i Superligaen. En hård og lærerig sæson, hvor han har stået i skyggen det meste af året bag Orsolini, der har været Bolognas farligste mand i år. Alligevel har han formået henover foråret at spille mere og mere, og på trods af Mihajlovic har været efter ham i løbet af sæsonen, har han stadig taget mere og mere af Orsolinis spilletid. Kun et mål i sæsonen ude mod Napoli, så der skal stadig bygges på for danskeren med det stærke venstre ben, men han er i den rigtige retning.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen

   

  3
 • Lukas Lerager

  Genoa

  En desværre alt for skadesplaget sæson i hans første hele af slagsen i Genoa. Fik trods alt spillet 20 kampe og endte med at få en vigtig rolle på holdet i flere af de sidste afgørende kampe for overlevelsen. Et mål og en assist skal gerne blive til mere i næste sæson, men tiltroen virker fin til ham i Genoa.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen

  3
 • Pione Sisto

  Celta Vigo

  Han spillede noget i starten af sæsonen, men det har jo været en meget, meget utilfredsstillende sæson. Det var faktisk tæt på et 1-tal. Men han har trods alt spillet lidt, og det havde været noget andet, hvis han var røget helt ud af holdet fra kamp et. Han har haft muligheden, og det har ikke været specielt forrygende efter coronapausen. En sæson klart under middel taget hans niveau i betragtning. Han burde jo spiller mere i en klub, der ligger og kæmper om nedrykning. En dårlig sæson. 

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker

  2
 • Peter Ankersen

  En svær start for Ankersen, der gik glip af træningsopstarten til sæsonen grundet den sene transfer. På intet tidspunkt i sæsonen fik han bidt sig rigtigt fast. Han har spillet både til højre og til venstre i flere forskellige kæder under flere forskellige trænere, men målet om at bide sig fast på sin højre wing-back er ikke sket endnu.

   

  Af: TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen

  2