Fik frataget mulighed for LaLiga-oprykning - nu fĂĄr de den alligevel

16x9
En Fuenlabrada-spiller på vej væk fra det hotel, hvor klubbens spillere og stab har været i karantæne, siden de blev ramt af et omfattende udbrud af coronavirus. Foto: Cabalar / Ritzau Scanpix

Onsdag aften skal CF Fuenlabrada spille den udsatte kamp mod Deportivo La Coruña, hvor de kan sikre sig adgang til playoff-kampene.

CF Fuenlabrada fra den næstbedste fodboldrække i Spanien kan noget uventet forberede sig på at skulle i kamp onsdag aften.

Klubben skulle have spillet sæsonens sidste kamp for to uger siden mod allerede nedrykkede Deportivo La Coruña, hvor de med bare et enkelt point kunne have sikret sig adgang til playoff-kampene om en oprykning til LaLiga.

Men kampen blev udskudt, da i alt 28 personer omkring Fuenlabradas førstehold blev testet positiv for coronavirus.

LaLiga, der er organisationen bag de to bedste spanske fodboldrækker, besluttede efterfølgende, at kampen slet ikke skulle spilles, og Fuenlabrada dermed missede muligheden for en oprykning til det fineste fodboldselskab i Spanien for første gang i klubbens historie.

En beslutning, som Madrid-klubben på ingen måde ville acceptere. Nu har de så fået medhold fra konkurrencekomitéen i det spanske fodboldforbund, RFEF. Det skriver Fuenlabrada mandag i en pressemeddelese.

- Konkurencekomitéen har besluttet, at kampen mellem Deportivo La Coruña og CF Fuenlabrada skal spilles 5. august. Fra klubbens side er vi overbevist om, at der er truffet en retfærdig afgørelse, hvor vi får mulighed for at afslutte sæsonen på banen. Det vil vi gøre med den største entusiasme, skriver klubben.

Beslutningen kommer efter, at flere klubber de seneste dage har opfordret det spanske fodboldforbund til at komme med en endegyldig afgørelse på problemet, da fire hold i øjeblikket venter på at kunne få sat gang i playoff-kampene.

Elche er Ă©n af de klubber, der har lagt pres pĂĄ. De risikerer at misse playoff-pladsen, hvis Fuenlabrada som minimum spiller uafgjort i onsdagens kamp.

Vi vil gĂĄ sĂĄ langt, vi kan, for vi vil ikke tie stille. Det lugter rigtig dĂĄrligt

Miguel Melgar

Fuenlabrada er dog svækket op til kampen på Riazor i La Coruna, da hele seks spillere ifølge El Pais fortsat er i karantæne på hotellet, hvor de har opholdt sig siden udbruddets begyndelse.

"Det lugter langt væk"

Den madrilenske klub valgte i timerne og dagene efter LaLigas afgørelse at lægge et massivt pres for at få mulighed for at spille sæsonens sidste kamp.

Først meddelte klubben, at man ikke accepterede beslutningen, og man ville afvente en afgørelse fra det spanske fodboldforbunds konkurrencekomité. Herefter gik spillerne så samlet ud og gjorde det klart, at de insisterede på at spille den manglende kamp.

I torsdags langede Fuenlabradas sportsdirektør, Miguel Melgar, kraftigt ud efter LaLiga.

- Det lugter langt væk af lort. Det lugter forfærdeligt.

- Vi vil gå så langt, vi kan, for vi vil ikke tie stille. Det lugter rigtig dårligt. Det her er ikke fodbold. Fuenlabrada har ikke lavet en fejl. Vi er nødt til at hæve vores stemmer, lød det fra Miguel Melgar, til Radio Marca ifølge Mundo Deportivo.

Fuenlabrada har aldrig tidligere spillet i den bedste spanske fodboldrække. Hvis klubben ender med at kvalificere sig til playoff-kampene, skal de i første opgør møde Real Zaragoza.