Fodbold

Casillas stopper karrieren

Iker Casillas har ikke spillet en fodboldkamp, siden han i maj sidste år faldt om med et hjerteanfald. Miguel Vidal / Ritzau Scanpix

Det er nu endegyldigt, at Iker Casillas har spillet sin sidste professionelle fodboldkamp.

Efter mere end et år på sidelinjen siger Iker Casillas stop.

Det bekræfter den nu tidligere professionelle fodboldmålmand i et opslag på det sociale medie Twitter tirsdag.

- I dag er en af de vigtigste og sværeste dage i mit sportsliv. Jeg har valgt dette øjeblik til at sige farvel, indleder han det lange skriv, som er vedhæftet.

- Min tid i fodboldverdenen begyndte for 30 år siden, og det har været en fantastisk rejse, der har givet fantastiske og mindre gode øjeblikke.

Over 700 kampe for Real Madrid

Iker Casillas spillede intet færre end 725 officielle kampe for Real Madrid fra 1999-2015, inden han skiftede til Porto.

Her nåede han 156 officielle kampe, inden han 1. maj sidste år faldt om med et hjerteanfald under en træning.

Den spanske fodboldlegende blev akut opereret, kom sig efterfølgende og genoptog træningen samt gennemgik test, men endte med aldrig at komme i kamp igen.

Det var ellers Porto-fansene inderlige ønske, at 39-årige Casillas ville få bare ét minut i den netop overståede sæson, så han kunne blive betragtet som mester.

Hovedpersonen selv ville også gerne have gjort comeback, men gjorde det klart, at beslutningen var ikke op til ham.

- Vi er mestre. Jeg er mester som Porto-spiller. Mesterskabet er meget vigtigt, fordi det var anderledes. Jeg vil gerne takke alle for støtten. De har været knyttet til Porto i mange år, og jeg ville spille i dag, men lige meget hvor meget jeg gerne vil, afhænger det af lægerne og holdet, sagde han i midten af juli.

En lang meritliste

På det tidspunkt havde Porto vundet det portugisiske mesterskab - med to spillerunder tilbage.

Officielt står det dog ikke på Casillas meritliste, fordi han ikke var i truppen. Så det blev til ét mesterskab og én pokaltitel med Porto.

Inden da vandt han fem spanske mesterskaber med Real Madrid, som han blandt andet også fejrede tre Champions League-titler og to spanske pokaltriumfer med.

I 2008 og 2012 blev han europamester med Spanien, og da Spanien vandt verdensmesterskabet i 2010, var det også med Iker Casillas i målet.

Fem år i træk fra 2008 til 2012 blev han kåret som verdens bedste målmand.