Fodbold

Dansker kritiseret af træner for suverænt tophold: - Et angreb mod min person

Sammy Skytte i kamp for Bodø/Glimt.  Kent Even Grundstad Foto / Bodø/Glimt

For første gang i sæsonen var danske Sammy Skytte ikke en del af Bodø/Glimts trup, da holdet søndag vandt over Strømsgodset.

Tre danskere er i øjeblikket en del af eventyrfortællingen om Bodø/Glimt i norsk topfodbold.

Klubben, der aldrig tidligere har vundet det norske mesterskab, stormer af sted i Eliteserien. 11 sejre i 12 forsøg er det blevet til, og de har allerede slået et komfortabelt hul til de nærmeste forfølgere.

Jeg føler, at det er et angreb mod min person, og hvad jeg står for

Sammy Skytte

Men da klubben søndag besejrede Strømsgodset 3-2, var der kun to danskere i truppen.

Sammy Skytte var udeladt, og det skyldtes hverken en skade eller karantæne. Træner Kjetil Knutsen mener ikke, at han bringer nok energi til holdet.

- Han er lidt skuffet over, at han ikke får nok spilletid. Det, vi har brug for lige nu, er energiprofiler i truppen. Vi må håndtere udfordringerne, og derfor har vi valgt at tage andre spillere med i truppen i dag, sagde Kjetil Knutsen til Eurosport i forbindelse med søndagens kamp.

Men den 23-årige dansker kan ikke tilslutte sig det synspunkt, som den norske succestræner har på ham for tiden.

- Jeg føler ikke, jeg kan genkende det, han siger, om at jeg er tappet for energi. Jeg er frustreret. Jeg har haft mange gode samtaler med Kjetil, siden jeg kom til klubben, og jeg har fået meget ros fra ham og trænerteamet for mit engagement og min vilje til at arbejde hårdt.

- Jeg bliver selvfølgelig såret. Jeg håber, at han mente noget andet end det, der er skrevet, for jeg føler, at det er et angreb mod min person, og hvad jeg står for. For jeg har givet mig selv 100 procent, siden jeg kom. Jeg håber, han er blevet misforstået, for i vores samtaler har han rost mig for min indstilling og lidenskab, siger Sammy Skytte til VG.

Den danske midtbanespiller, der tidligere har spillet i Silkeborg, Horsens og Stabæk, har fået spilletid i 10 af sæsonens første 12 kampe. Indtil nu blevet til to scoringer i den bedste norske række.

Norske medier i ekstase over Bodø/Glimt

Bodø/Glimt, der udover Sammy Skytte også har Kasper Junker og Philip Zinckernagel i truppen, har taget Norge med storm efter den vanvittige start på sæsonen.

Allerede efter de første syv spillerunder, hvor det var blevet til lige så mange sejre for den nordnorske klub, var TV 2 Norges fodboldekspert Jesper Mathisen mere end imponeret.

- Hvornår så vi sidst et hold på det her niveau? Måden, Glimt spiller på nu, må være det bedste, jeg har set i Eliteserien. De ser jo dopede ud! Bodø/Glimt er nu favorit til at vinde Eliteserien, sagde eksperten i midten af juli.

Ikke nok med at Bodø/Glimt bliver ved med at vinde, scorer de også et hav af mål i Eliteserien. Klubben har i de første 12 kampe scoret ikke færre end 43 gange og blot lukket 15 mål ind.

Kasper Junker er topscorer i ligaen med 10 mål, mens Philip Zinckernagel følger efter med sine 8 fuldtræffere.

Bodø/Glimt har 6 point ned til Molde på andenpladsen og hele 12 point ned til Odds BK på tredjepladsen.