Fodbold

Danskerklubben Brentford misser oprykning til Premier League

Fulham er rykket op i Premier League, efter at de besejrede Brentford efter en dramatisk playoff-kamp med forlænget spilletid.

En målmandsfejl til 1,3 milliarder danske kroner.

Det er, hvad Brentford-målmanden David Raya kan se tilbage på efter 1-2-nederlaget til Brentford i playoff-kampen tirsdag aften. Raya blev nemlig fanget på mellemhånd på et frispark i den forlængede spilletid, efter det stod 0-0 efter de første 90 minutter, og det gav danskerklubben en mavepuster.

Med tre minutter igen satte Joe Bryan nådestødet ind og afgjorde reelt kampen. Henrik Dalsgaard reducerede, men det var ikke nok. Dermed er det Fulham, der rykker op i Premier League og sikrer sig fremtidige indtægter på omkring 1,3 milliarder kroner over tre år.

Brentford 1 - 2 Fulham (efter forlænget spilletid)

  • 0-1: Joe Bryan ('105)
  • 0-2: Joe Bryan ('117)
  • 1-2: Henrik Dalsgaard ('120+4)
  • Stadion: Wembley Stadium i London
  • Dommer: Martin Atkinson

Cheftræner Thomas Frank havde både Christian Nørgaard, Henrik Dalsgaard og Mathias Jensen i startopstillingen samt Emiliano Marcondes og Mads Roerslev på bænken. Selvom danskerne kæmpede, var det ikke nok til at sikre sejren.

Fulhams kommende indtægter er fordelt mellem 700 millioner kroner i tv-penge i den første sæson i Premier League og 620 millioner kroner i såkaldte faldskærmspenge i de to efterfølgende sæsoner, såfremt Fulham skulle rykke ned efter bare én sæson. Hvis de overlever den første sæson, er de i alt sikret 2,2 milliarder kroner.

Sådan forløb kampen /ritzau

Hvis det svimlende beløb gav Brentford-spillerne lidt ekstra sved på panden, er der ikke noget at sige til det.

Det lignede da også et nervøst Brentford-hold, der med Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Christian Nørgaard i startopstillingen og cheftræner Thomas Frank på sidelinjen tog hul på den store finale.

Bare fem minutter var spillet, da Brentfords defensiv var tæt på at forære en kæmpechance til Fulham, som med lidt mere koldblodighed var kommet på 1-0.

Efter 19 minutter brændte det igen på i defensiven hos Franks tropper, hvor Pontus Jansson i panik sparkede bolden ind på egen målmand, men slap med skrækken.

I det hele taget haltede Brentford efter i en chancefattig første halvleg og kunne være bedst tilfreds med, at det stod 0-0 ved pausen.

Holdet med de mange danskere kom bedre med efter pausen, men forhindrede ikke Fulham i at skabe chancer.

Målmand lavede stor fejl

Neeskens Kebano sparkede et frispark snert forbi mål efter 54 minutter, og fem minutter senere ramte Bobby Decordova-Reid bolden skævt på en stor chance.

Brentford-topscorer Ollie Watkins viste sig første gang frem med små 20 minutter tilbage af den ordinære spilletid, da han satte Fulham-målmand Marek Rodak på en stor prøve med et knaldhårdt forsøg.

Fulham blev tvunget tilbage på banen, men Brentfords offensiv fandt aldrig de sprudlende takter fra tidligere på sæsonen.

I den forlængede spilletid gik det galt for danskerklubben, da David Raya fejlvurderede Bryans frispark. Brentford lagde et pres på Fulham, men Bryan blev dobbelt målscorer med et fladt spark mod slutningen.

Et hovedstød fra Henrik Dalsgaard efter oplæg fra Christian Nørgaard bragte en flig af spænding tilbage i de døende sekunder, men den blev hurtigt fjernet, da dommeren kort efter fløjtede af.