Fodbold

Hareide og Rosenborg mødes i august for at drøfte trænerjob

Med Åge Hareide i spidsen kvalificerede Danmark sig både til VM i 2018 samt EM i 2020. Sidstenævnte slutrunde er dog skubbet til sommeren 2021 på grund af coronakrisen. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når Åge Hareide har fået styr på sine knæproblemer, vil han tilbage på træningsbanen.

Danmarks tidligere fodboldlandstræner Åge Hareide skal mødes med Rosenborg i løbet af august for at drøfte muligheden for at blive træner i klubben.

Det siger den 66-årige nordmand til VG.

Hareide var nået til enighed om at overtage trænerjobbet i den norske storklub fra 1. august, men ombestemte sig af helbredsmæssige årsager, da han døjer med det ene knæ efter en operation.

Det oplyste Rosenborg i hvert fald i sidste måned. Hareide mente dog dengang ikke, at der havde været et jobtilbud.

- Vi har aftalt et møde for at snakke lidt, og for at se hvordan det vil være med knæet. Så får vi at se, hvad der sker. Det er op til Rosenborg, siger Hareide til VG, som har talt med Hareide, der først bekræftede mødet til Adresseavisen.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans intentioner er at overtage trænerjobbet i Rosenborg, når knæet tillader det, svarer Hareide:

- Ja, det kan du godt sige.

Vi er skuffede over beslutningen, men respekterer selvfølgelig, at sundhed kommer først

Mikael Dorsin

'Havde mundtlig aftale'

Hareide skulle have stået i spidsen for Danmark ved fodbold-EM denne sommer. Men slutrunden, hvor Danmark spiller sine gruppekampe i København, er skubbet til sommeren 2021 grundet coronakrisen.

Hareide blev landstræner for Danmark i 2016 og var det frem til 2020. Hans kontrakt udløb her til sommer, og det stod allerede klart, at Kasper Hjulmand skulle afløse nordmanden. Tidligere har Hareide stået i spidsen for blandt andre Norge, Brøndby, Malmö FF og faktisk også Rosenborg.

Tilbage i juli mente Rosenborg, at klubben havde lavet en mundtlig aftale med Hareide.

- Vi havde en mundtlig aftale med Åge Hareide, men den har han trukket tilbage på grund af helbredet. Vi er skuffede over beslutningen, men respekterer selvfølgelig, at sundhed kommer først, sagde klubbens sportschef, Mikael Dorsin.

Rosenborg oplyste, at man faktisk allerede efter opgøret mod Bodø/Glimt 25. juni nåede til mundtlig enighed med Hareide.

Dagen efter afbrød klubben samarbejdet med træner Eirik Horneland efter en skidt sæsonstart.

Den tidligere assistenttræner Trond Henriksen er i øjeblikket midlertidig træner. Men måske bliver Hareide altså alligevel Rosenborg-træner igen.