Fodbold

Solbakken langer kraftigt ud efter 'klasseløst' FC Midtjylland

Ståle Solbakken svarer Midtjyllands Rasmus Ankersen igen, efter han har sagt, at FCK 'nok vil skyde skylden på skaderne' for det manglende mesterskab.

FC Midtjylland har efter denne sæson kunnet lade sig hylde som dansker mester.

Fra toppen af tabellen kunne de skue ned til FC København på andenpladsen. Efterfølgende er der opstået en ordkrig imellem de to personer i de danske topklubber.

FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, har nemlig sagt, at den jyske klub er blevet en magtfaktor i Danmark, og at FCK nok vil give skader skylden for, at de ikke blev mester. Dette giver Ståle Solbakken dog ikke meget for.

- Jeg tror fortsat, med den sæson FC Midtjylland har haft, at de havde trukket det længste strå selv uden vores skader. Vi tager ikke noget fra dem for i modsætning til dem, har vi lidt klasse. Vi er gode tabere, og vi er gode vindere, siger Solbakken til Eurosport.

I den forbindelse fremhæver han nogle ting, som FC Midtjylland har gjort, som han mener har været ”fuldstændig klasseløst.” Han nævner blandt andet, hvordan de opførte sig med sagen om Simon Tibbling, hvor FCM sendte et bud afsted på svenskeren, og hvad de viser på deres storskærme, og hvad de udtaler sig om.

- Der er ét ord, der dækker det: Mindreværdskompleks. De kunne godt hedde FC Mindreværdskompleks. Du skal være en god vinder og taber, og de er ingen af delene.

TV 2 SPORT har været i kontakt med FC Midtjylland, der ikke har nogen kommentarer til sagen.

Fokus på Europa League

Solbakken kan dog kalde Superligaen et overstået kapitel for denne sæson og kan nu fokusere på Europa League.

Her skal hovedstadsklubben møde Istanbul Basaksehir onsdag.

FCK havde håbet, at kampen 5. august kunne afvikles på samme vis som de sidste runder i den netop afsluttede superligasæson, hvor der bliver lukket et begrænset antal tilskuere ind, så længe der er afstand mellem sæderne, og tilskuerne følger en række restriktioner.

Kampen i Istanbul blev spillet med tilskuere, og FCK-manager Ståle Solbakken kalder situationen for "uretfærdig".

FCK tabte 0-1 i det første opgør 12. marts. Returkampen blev udskudt på grund af coronaudbruddet i Europa.