Fodbold

Klubber risikerer europæisk exit grundet restriktioner

Det er op til hjemmeholdet at finde en neutral bane. Lars Baron / Ritzau Scanpix

UEFA indfører strikse regler for kvalifikationsrunderne i Champions League og Europa League i næste sæson.

Fodboldklubber, der spiller i de europæiske kvalifikationsrunder i næste sæson, risikerer i værste fald at blive taberdømt på grund af rejserestriktioner i forbindelse med coronakrisen.

Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA). Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

UEFA vil udsende retningslinjer for den kommende kvalifikation i Champions League og Europa League. Retningslinjerne vil blandt andet indeholde regler for, hvordan de forskellige landes rejserestriktioner skal håndteres.

Ifølge UEFA skal en klub senest 48 timer inden en lodtrækning oplyse om eventuelle andre restriktioner, som UEFA ikke er bekendt med. Sker det ikke, taberdømmes den pågældende klub 0-3.

- Hvis klubben ikke får informeret UEFA's administration to dage før en relevant lodtrækning om andre restriktioner, end dem UEFA er bekendt med, så vil det være klubbens ansvar, lyder det blandt andet fra UEFA.

Hjemmehold skal finde neutral bane

UEFA oplyser desuden, at hvis en klub trækker en modstander, som ikke må rejse til landet, hvor klubben kommer fra, så er det op til klubben at finde en neutral bane til sin hjemmekamp.

Hvis klubben ikke kan finde en "passende neutral bane", bliver den pågældende klub ligeledes taberdømt 0-3 i sådan et tilfælde.

På grund af coronakrisen er denne sæsons udgaver af Champions League og Europa League endnu ikke færdigspillet.

Det bliver de først i august. Champions League vil fra kvartfinalerne blive spillet færdig i Portugal. Europa League færdigspilles fra kvartfinalerne i Tyskland.

Onsdag aften skal FC København forsøge at vende 0-1 til samlet sejr over tyrkiske Istanbul Basaksehir i Europa League-ottendedelsfinalen. Det sker uden fans i Telia Parken.