Fodbold

Målhelt skjulte viden om stor Brentford-fejl: - Har det fra min far

Brentfords målmand David Raya lavede en stor fejl, da danskerklubben tirsdag aften missede oprykningen til Premier League.

Det er de færreste, der sparker direkte på mål, når man får et frispark et stykke ude i siden på midten af modstanderens banehalvdel.

Men det var lige præcis det, Fulhams Joe Bryan gjorde tirsdag aften, da han efter 105 minutters spilletid sendte 'The Cottagers' foran mod danskerklubben Brentford i playoff-finalen på Wembley om en plads i Premier League.

Målmanden kom latterligt langt ud fra målstregen

Joe Bryan

Venstrebacken opdagede, at Brentfords målmand David Raya stod langt ude i sit felt og besluttede sig efter en kort samtale med sin træner, Scott Parker, for at sparke direkte på mål i stedet for at slå et indlæg.

Hvad sagde Scott Parker til dig inden frisparket?

- At jeg skulle sparke den mod forreste stolpe. Målmanden kom latterligt langt ud fra målstregen. Det var det, vi havde øvet os på hele ugen, siger Joe Bryan til Sky Sports.

Herefter bliver han spurgt, om han bevidst kiggede mod sine medspillere inden sparket for skjule sin viden om, at David Raya stod langt ude af sit mål.

- Ja, det har jeg fra min far. Vi plejede at øve det, når vi trænede, siger englænderen, der også scorede målet til 2-0 og reelt sikrede Premier League-pladsen til Fulham.

Den 26-årige brite, der inden tirsdagens kamp kun havde noteret sig for et enkelt mål i sæsonen, fortæller desuden, at han aldrig tidligere i karrieren har scoret to gange i samme kamp.

Mål var planlagt

Kampen blev spillet med stor nervøsitet hos begge hold, og der var ikke mange store målchancer undervejs. Så da Fulham efter 105 minutter fik et frispark i venstre side, sørgede cheftræner Scott Parker for, at Joe Bryan greb chancen.

- Det første mål var planlagt. Vi har kigget på Rayas placeringer på frispark. Han er meget aggressiv.

- Jeg kaldte på Joe inden frisparket for at få det til at se ud som om, vi diskuterede noget taktisk. Men jeg sagde til ham, at han skulle holde med sin placering og gå efter skuddet. Det gjorde han, og det virkede, siger Scott Parker, der har stået i spidsen for Fulham siden 2019, til Sky Sports.

Få minutter inden afslutningen på den forlængede spilletid fik Joe Bryan bolden i Brentford-feltet og kunne på fornem vis prikke den i kassen og lukke kampen.

Målhelten vil ikke tage æren

Danske Henrik Dalsgaard kom på måltavlen i de døende sekunder af den forlængede spilletid, men det var ikke nok. Kampens dommer, Martin Atkinson, fløjtede af, og jublen kunne bryde ud i Fulham-lejren.

Men til trods for to afgørende scoringer vil Joe Bryan ikke kaldes for en helt.

- Jeg er ikke helten. Alle dem - fans og folk omkring os, der har været med hele sæsonen - er, siger englænderen, der ifølge ham selv aldrig før har scoret to mål i en kamp, til Sky Sports.

- Vi er blevet afskrevet fem, seks, syv, otte, ni, ti gange. Jeg tror, jeg læste et sted, at vi skulle være bange for dem (Brentford, red.), siger Joe Bryan.

Mens Fulham nu kan glæde sig over at have sikret sig en plads i Englands fineste fodboldselskab, må Brentford med danske Thomas Frank i spidsen indstille sig på endnu en sæson i The Championship.

Danskerklub går glip af stor indtægt

Brentford, der havde de danske spillere Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Emiliano Marcondes, Henrik Dalsgaard og Mads Roerslev med i truppen til tirsdagens oprykningsfinale, missede den direkte oprykning i den sidste spillerunde.

Dermed skulle de ud i en playoff-runde i håbet om at kunne tage den tredje og sidste billet til Premier League. I semifinalen vandt de samlet 3-2 over Swansea, men måtte altså se sig slået af Fulham i finalen.

Brentford går ikke kun glip af en oprykning til Premier League. Klubben går også glip af en minimumsindtægt på 1,3 milliarder kroner, der følger med ved oprykning.