Fodbold

- Det mest markante rival-skifte i historien, siger Toft om FCK's 'bombe'

Ifølge Flemming Toft er Kamil Wilczeks skifte til FC København det mest markante skifte mellem rivalerne Brøndby og FCK i Superliga-historien.

- Det er en bombe.

Så kort kan torsdagens store superliganyhed beskrives, hvis man spørger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

For det var nok de færreste, der havde forestillet sig, at den tidligere Brøndby-stjerne Kamil Wilczek skulle skifte til ærkerivalerne fra FC København fra den kommende superligasæson.

For 197 dage siden sagde polakken farvel til Brøndby med ordene: "En gang Brøndby, altid Brøndby. Brøndby vil altid være i mit hjerte".

Men efter et ganske kort udlandseventyr i tyrkiske Göztepe skal Brøndby-ikonet nu spille for FC København.

Og tilføjer man yderligere det faktum, at Wilczek både var anfører og topscorer for Brøndby, vil torsdagens skifte gå over i historien som det mest markante klubskifte mellem Brøndby IF og FC København.

Også selvom polakken ikke skifter direkte mellem de to københavnske mastodonter.

- Det er det mest markante skifte mellem de to klubber historisk set. Det er næsten et direkte skifte mellem de to klubber. Det der lille hop til Tyrkiet betyder ikke noget her. Det her vil blive set som et skifte direkte fra klub til klub, siger Flemming Toft og fortsætter:

- Han var en stor og meget populær figur i Brøndby. Han var selvfølgelig populær, fordi han lavede mange mål, men det var jo især hans tilknytning til fansene på Sydsiden, der gjorde ham populær. Hans attitude. Han var jo en fan-spiller. Han kunne gå ned til Sydsiden og virkelig give den gas med en knytnæve på hjertet og lade sig hylde af fansene. Og de elskede ham.

- Så i stedet for at banke på Brøndby-hjertet, skal han nu banke på FCK-hjertet. Det er meget markant.

Den 15. spiller til at repræsentere begge klubber

Brøndby IF er fra 1964, og FC København er fra 1992. Og i klubbernes relativt korte historie har 14 spillere spillet officielle seniorkampe for begge klubber. Kamil Wilczek bliver den 15. i den række.

Disse spillere har repræsenteret både BIF og FCK

Allan Nielsen

Brian Laudrup

Carsten V. Jensen

Johan Absalonsen

Karim Zaza

Kenneth Zohore

Mark Strudal

Martin Albrechtsen

Martin Bernburg

Morten Nielsen

Peter Møller

Sebastian Svärd

Stephan Andersen

Thomas Rytter

Af disse er Peter Møllers skifte frem og tilbage mellem Brøndby og FCK tilbage i 90'erne og 00'erne det mest omtalte hidtil. Men ifølge Flemming Toft er Wilczeks skifte mere markant i kraft af den rivalisering, der i dag findes mellem de to københavner-klubber.

- Peter Møller var jo også et stort skifte, men det her er klart det mest markante. For godt nok har der altid været rivalisering mellem Brøndby og FCK, men den er langt større i dag, end den var, da Peter Møller skiftede. I fankredse er rivaliseringen meget mere kontant og massiv i dag, siger Flemming Toft.

32-årige Wilczek er den første udlænding til at repræsentere både FC København og Brøndby.

Kamil Wilczek scorede 17 mål i sidste superligasæson, hvilket næsten var nok til at blive ligatopscorer, selvom polakken blot spillede i rækken i et halvt år. Wilczek har gennem sin Brøndby-tid scoret seks mål mod FC København.

Kamil Wilczek i håndgemæng med hans nye holdkammerat, Carlos Zeca.

'Typisk Solbakken'

FC København har på det seneste været på angriberjagt, efter klubben forleden sagde farvel til klubikonet Dame N'Doye. Og ifølge Flemming Toft er det ikke så overraskende endda, at valget faldt på en type som Kamil Wilczek.

- Selvfølgelig har Ståle Solbakken gået efter en 'tung' erstatning for N'Doye. En rigtig 9'er. Han laver jo mange mål. Og det var det, Solbakken ville have.

- Han skal fungere som supplement til først og fremmest Jonas Wind. Og samtidig kan de unge i Mohamed Daramy og Mikkel Kaufmann, der er helt unge, løbende blive bygget ind på holdet.

Men at det lige blev en tidligere Brøndby-anfører, valget faldt på, var overraskende for de fleste.

- Der kunne sagtens ligge en lille provokation i det, hvis man kender Solbakken ret. Det er han ikke bleg for. Og det kommer til at give støj, det her. Det er typisk Solbakken.

- Det er spændende, hvordan FCK-fansene vil tage imod ham. Jeg tror nu nok, de skal tage pænt imod ham. Men de vil aldrig glemme det ude på Vestegnen. Det bliver en hård modtagelse, han får derude. Og han får formentlig en masse svinere på nettet allerede nu, siger Flemming Toft.

Kamil Wilczek har spillet 124 kampe for Brøndby i Superligaen med 71 mål til følge.

Angriberen har spillet tre A-landskampe for Polen.