Fodbold

FCK henter tidligere Brøndby-stjerne

FC København har skrevet en treårig aftale med den polske angriber Kamil Wilczek, der skifter fra tyrkiske Göztepe. Inden da var han i Brøndby.

- En gang Brøndby, altid Brøndby. Brøndby vil altid være i mit hjerte.

Det var ordene fra Kamil Wilczek, da han i januar i år sagde farvel til Brøndby efter fire målrige år i klubben.

Torsdag er det så blevet officielt, at han de kommende tre år skal optræde for Brøndbys største rival, FC København.

Det bekræfter FC København på sin hjemmeside torsdag.

- Vi kender selvfølgelig Wilczek rigtigt godt fra hans tid i Superligaen, hvor han tre sæsoner i træk viste, at han er en notorisk målscorer, der er utroligt dygtig i boksen og arbejder hårdt for sit hold, siger Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside og uddyber:

- Vores trup har nogle meget spændende og talentfulde angribere i Jonas Wind, Daramy, Kaufmann og Santos, men vi synes, at Wilczek supplerer godt med nogle andre kvaliteter, ikke mindst i form af hans erfaring og evner som mere rendyrket afslutter og angriber.

- Mange vil sige, at det er en direkte afløser for N'Doye, men sådan ser vi det ikke. De er meget forskellige typer, og vi har ikke været på udkig efter en ny N'Doye, men efter at få flere muligheder og facetter i vores angrebskonstellationer. Det får vi med Wilczek i truppen, siger Solbakken.

Wilczek har ønsket at komme til FCK

Nordmanden kommer også ind på den 32-årige polaks fortid i Brøndby:

- Vi ved selvfølgelig, at det er et tema for fans, men Kamil har virkelig ønsket at blive en del af FCK, og jeg tror mange kan huske, at Peter Møller eksempelvis slap fornuftigt fra sin 'blakkede fortid', siger Ståle Solbakken, der dog godt kan forstå, hvis både Brøndbys og FC Københavns fans skal bruge lidt tid på at fordøje nyheden.

- Jeg ser helt klart, at det er kontroversielt, siger Solbakken til blandt andet Ritzau.

- Jeg ser helt klart, at begge fangrupper har lov og ret til at stille spørgsmålstegn ved det. Den ene gruppe føler sig forsmået, og den anden gruppe er i venteposition. Det forstår jeg godt.

Wilczek får trøje nummer 9 i FC København. Han er købt i tyrkiske Göztepe, hvor han ikke opnåede stor succes, og tyrkerne ville derfor af med ham.

Kamil Wilczek scorede 92 mål i 163 kampe for Brøndby. I den forgangne sæson lavede han 17 mål i ligaen i efterårssæsonen.

Det betød, at han blot var et enkelt mål fra at blive delt topscorer i Superligaen, selv om han ikke var med i forårssæsonen.

FC København oplyser, at Kamil Wilczek træner med fra torsdag, men ikke er spilleberettiget før næste sæson. Han er derfor ikke med mod Manchester United i kvartfinalen i Europa League mandag aften.