Fodbold

- Vi fortjente ikke at rykke op i Premier League, siger Brentford-dansker

Brentford-spilleren Christian Nørgaard er af den overbevisning, at danskerklubben selv smed Premier League-oprykningen væk mod slutningen af sæsonen.

Det var en skuffet og træt dansker, der onsdag rejste fra London til København.

Væk fra skuffelsen, om man vil.

Den danske fodboldspiller Christian Nørgaard er nemlig en central del af det Brentford-hold, der tirsdag missede den sidste oprykningsmulighed til Premier League efter et 1-2-nederlag til Fulham på Wembley.

En misset oprykning, der ifølge Nørgaard i sidste ende kan kategoriseres som selvforskyldt.

- Da det virkelig gjaldt i de sidste fem kampe, tog vi ikke chancen - og på den bekostning kan man også sige, at vi ikke rigtig fortjener det, siger Christian Nørgaard til TV 2 SPORT, der fangede ham i lufthavnen i København:

- Jeg mener bare, at når man har tre så store chancer: En sejr over Stoke, en sejr over Barnsley eller en sejr over Fulham for at rykke op. Hvis man ikke formår at forvandle dem til sejre, når der er så meget på spil, synes jeg ikke, man kan stå og sige efterfølgende, at man har fortjent det. For det var der, vi skulle være mødt op.

Efter en uhørt flot sæson - blandt andet med otte sejre i træk efter coronapausen - havde den lille London-klub ellers givet sig selv gode forudsætninger for at sikre sig oprykning til Premier League.

Her havde klubben flere store muligheder for at sikre sig oprykning via den regulære sæson, men tabte de afgørende kampe mod Stoke og Barnsley.

Og tirsdag missede 'The Bees' altså den sidste mulighed for oprykning til Englands bedste fodboldrække med nederlaget til Fulham.

- Hvis vi ser over hele sæsonen, har den været forrygende. Vi begyndte forfærdeligt og havde slet ikke tur i den - vi vidste ikke rigtigt, hvordan vi skulle gribe tingene an.

- Men vi formåede at ændre system, og alle de nye spillere, vi har hentet ind, begyndte at performe på det niveau, de skulle. Derfra har vi egentlig spillet en fantastisk sæson. Vi havde otte sejre i streg, hvilket var meget uhørt i sådan en liga, siger Christian Nørgaard.

Selvforskyldt opryknings-skuffelse

Natten til onsdag er en af de nætter, som Christian Nørgaard nok vil huske resten af livet.

I hvert fald fik den 26-årige midtbanespiller ikke meget søvn netop denne nat på grund af den tabte oprykningsfinale.

- Skuffelsen er selvfølgelig stadig stor. Der var meget på spil økonomisk både for klubben og os spillere personligt - men jeg tror mere, det er det med at misse chancen for at opnå noget, som klubben ikke havde prøvet før: At spille i Premier League. Det var den største skuffelse - og æren af at være i den bedste liga i verden, siger Christian Nørgaard.

Der er som sådan ikke noget nyt i, at fodboldspillere kan have svært ved at sove efter et nederlag. Men læg så dertil, at Brentford tabte den 'dyreste fodboldkamp i verden'.

Havde Brentford vundet, havde klubben været garanteret omkring 1,3 milliarder kroner over de næste tre år. Så kan end ikke sovepiller hjælpe.

- For mig var det ikke en sjov nat. Det var svært at falde i søvn, og jeg sov kun få timer. Men jeg har prøvet det før, så jeg ved, at livet ikke stopper her, og der er stadig mange fantastiske ting at vågne op til, selvom det hele virker lidt sort lige nu, siger Christian Nørgaard.

Det noget fortærskede udtryk 'danskerklub' kan med rette bruges om Brentford. Holdet er nemlig trænet af danskerne Thomas Frank og Brian Riemer, mens hele fem danske spillere var i truppen til oprykningsfinalen mod Fulham. Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Henrik Dalsgaard startede inde, mens Emiliano Marcondes og Mads Roerslev startede på bænken.

Nu skal Christian Nørgaard holde ferie i Danmark og komme sig helt over skuffelsen. Og så har han og resten af Brentford-mandskabet ellers tænkt sig at give det endnu et skud.

- Vi samler os igen og møder stærkt op til næste sæson. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Næste sæson af The Championship begynder 12. september.