Fodbold

- Wilczek har meget at bevise, siger fanformand

Ifølge fanformand Lars Thor Jensen er det slet ikke sikkert, at Kamil Wilczek kommer til at vinde alle FCK-fans over på sin side.

Offentliggørelsen af Kamil Wilczeks skifte fra Brøndby til ærkerivalerne fra F.C. København er gået alt andet end ubemærket hen.

Formanden for F.C. København Fan Club, Lars Thor Jensen, gør det også klart, at Wilczek kommer til at kæmpe hårdt for at finde vej til FCK-hjerterne.

- Han har meget at skulle bevise, før folk begynder at acceptere, han er F.C. København-spiller, siger formanden til TV 2 SPORT og uddyber:

- Vi taler om en person, som har spillet i Brøndby og forlod Brøndby med en klar svada om, at han altid havde Brøndby i hjertet. Det hører man herinde, og når man så ser spilleren i den hvide trøje, så er det de ord, der stadig hænger fast hos ham.

- Lav et hattrick mod Brøndby

Ét er, at han laver 'det forbudte skifte' i dansk fodbold mellem de to ærkerivalklubber, der i sig selv skaber overskrifter.

Noget andet er hans udtalelser omkring homofobi, der faldt i forbindelse med Copenhagen Pride, hvor Superligaen gik mod homofobi og diskrimination i dansk fodbold.

Her blev klubbernes anførere bedt om at iføre sig et regnbuefarvet anførerbind. Noget Wilczek ikke havde det godt med. Og det er ikke noget, FCK-fansene har glemt, slår Lars Thor Jensen fast.

Derfor skal polakken også forvente, at der ligger en stor opgave forude, før han får FCK-fansenes accept, men fanformanden har et par idéer til, hvor Wilczek kan starte.

Det kan også være, han aldrig kommer til at vinde majoritetens følelser

Lars Thor Jensen, fanformand i F.C. København Fan Club

- Først og fremmest kan han tage en snak med Viktor Fischer om hele den her homofobi-ting.

Samtidig påpeger fanformanden, at det i fodbold handler om at score mål og vinde kampe. Det med at score mål har Wilczek aldeles godt styr på. I tiden i Brøndby scorede han 92 mål i 163 kampe.

- Den korteste vej til en fodboldfans hjerte er jo nok sejre, mål og indstilling, så han kan jo passende starte med at score hattrick mod Brøndby.

Derby bliver afgørende

De to klubber mødes nemlig allerede i anden spillerunde, og derbyet bliver vigtigt for Wilczek for at kunne overbevise FCK-tilhængerne.

- Der er nogle situationer, hvor han kan komme til at se uheldig ud. Lad os sige, han brænder en oplagt chance mod Brøndby. Så vil snakken igen gå om, hvorvidt han har hjertet med i København eller det stadig hænger fast ude på Vestegnen.

- Det er jo ikke en gang sikkert, han vinder alle hjerter. Men sådan er det i fodbold – det handler om følelser i sidste ende, og det kan også være, han aldrig kommer til at vinde majoritetens hjerter.

Kamil Wilczek må vente lidt endnu, før han kan begynde at vise sit værd overfor fansene, for selvom han var med til træningen torsdag, er han ikke spilleberettiget før næste sæson. Dermed er han heller ikke aktuel til Europa League-kvartfinalen mod Manchester United mandag aften.

Han har underskrevet en treårig aftale med hovedstadsklubben.