Fodbold

AGF-profil skifter til belgisk storklub i rekordhandel

Mustapha Bundu skifter øjeblikkeligt til Anderlecht. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mustapha Bundu skifter fra AGF til den belgiske storklulb, Anderlecht, i en handel, der er AGF's største salg i historien.

AGF-stjernen Mustapha Bundu skifter til RSC Anderlecht.

Det oplyser den belgiske storklub på Twitter fredag formiddag. AGF bekræfter ligeledes salget på sin hjemmeside.

23-årige Bundu får en kontrakt på fire år i Anderlecht, hvor han fremover skal tørne ud i den belgiske Jupiler Pro League.

AGF betegner selv handlen som 'historisk stor', men klubberne har valgt ikke at offentliggøre nærmere detaljer om handlen.

Aarhus-klubben har dog tidligere meldt ud i en fondsbørsmeddelelse, at salget ville indbringe et sted mellem 25-30 millioner kroner plus en videresalgsklausul.

- Vi er nået til enighed med Anderlecht om en tilfredsstillende transfersum for Mustapha Bundu, som har været i søgelyset hos Anderlecht i et stykke tid. Og da Bundu også er nået til enighed med klubben om sine personlige vilkår, er en transfer nu en realitet.

- Vi kommer til at savne Bundu, hvis kvaliteter på banen vi alle kender og især har oplevet i den netop afsluttede sæson, hvor han har været 'outstandig' og virkelig har fået sit gennembrud i 3F Superligaen. Nu er tiden inde til, at Bundu skal ud og prøve sig af på en større scene, og det ønsker vi ham al mulig held og lykke med, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, til klubbens hjemmeside.

Mustapha Bundu var med til at sikre AGF en tredjeplads i den netop færdigspillede Superliga-sæson.

Bundu ser frem til nye udfordringer

Mustapha Bundu nåede gennem fire år at spille 109 kampe og score 21 mål for AGF. Han er nu rejst til Belgien, hvor han tiltræder i Anderlecht med det samme.

- Anderlecht er en stor klub. Jeg glæder mig til at arbejde med mine nye holdkammerater og trænere. Det er en perfekt destination for mig til at udvikle mig som spiller og bidrage til den offensive spillestil, som Anderlecht har, siger Mustapha Bundu til klubbens hjemmeside.

Også sportsdirektør, Peter Verbeke, glæder sig til samarbejdet.

- Bundu er en type spiller, som vi endnu ikke havde på holdet. Han er en polyvalent angriber, men først og fremmest kantspiller. En kanstpiller med fart, men også stor styrke og villighed til at løbe dybt uden bold.

- Med mål og assists i den danske liga har han vist, at han kan være afgørende, og at han nu er klar til at tage næste skridt her hos RSC Anderlecht, siger han.

Offensivspilleren kom til AGF i sommeren 2016 fra Hereford F.C. i England. En prøvetræning i AGF gav ham indledningsvist en et-årig kontrakt, der efter et halvt år blev forlænget til sommeren 2021. Bundu fik debut i Superligaen i oktober 2016 i en kamp mod Brøndby IF.