Fodbold

- Nederlaget er min skyld, siger Varane

Raphaël Varane havde med to forsvarskoks stor andel i, at Real Madrid tabte 2-1 på udebane til Manchester City. Giuseppe Cacace / Scanpix Denmark

Real Madrid er ude af Champions League, efter de tabte 2-4 samlet til Manchester City i ottendedelsfinalen.

Imens Real Madrid kunne løfte pokalen i La Liga, kommer det samme ikke til at ske for kongeklubben i Champions League.

Bagud 2-1 efter første opgør mod Manchester City tabte holdet nemlig også 2-1 på udebane i returkampen fredag aften og blev altså sendt ud med et samlet nederlag på 4-2.

Alle Real Madrid-spillerne vil formentlig forsøge at glemme kampen i Manchester hurtigst muligt, men den vil nok længe spøge i Raphaël Varanes hoved.

Den franske forsvarsspiller var nemlig impliceret i begge hjemmeholdets mål, efter opgøret var han ikke sen til at erkende sin andel i nederlaget.

- Jeg vil vise mit ansigt, for nederlaget er min skyld. Jeg bliver nødt til at tage den på mig. Jeg har mit ansvar for det her nederlag. Vi havde forberedt os godt, men fejlene blev dyre. Jeg er ked af det på mine holdkammeraters vegne, siger Raphaël Varane til Marca.

- Bare op med hovedet, siger Zidane

Allerede efter ni minutter kom Manchester City foran, da Raheem Sterling sendte bolden i kassen. Det skete, efter Gabriel Jesus havde stjålet bolden fra Raphaël Varane, der driblede rundt ved baglinjen.

Karim Benzema bragte efter 28 minutter balance i regnskabet, da han på et hovedstød udlignede til 1-1.

Dermed skulle Real Madrid blot bruge et mål mere for at sende kampen i forlænget spilletid.

Raphael Varane havde langt fra sin bedste aften, da Real Madrid fredag aften røg ud af Champions League.

Det lykkedes dog ikke madrilenerne at score yderligere, men til gengæld måtte de i slutminutterne indkassere både et mål og et nederlag.

Her var Raphaël Varane igen dybt involveret i målet, da franskmanden headede bolden tilbage mod Thibaut Courtois imellem stængerne. Afleveringen blev dog i stedet snuppet af Gabriel Jesus, der scorede til resultatet 2-1.

Dermed er Manchester City klar til kvartfinalen i den prestigefulde turnering med en samlet 4-2-sejr, mens Real Madrid for andet år i træk er elimineret i ottendelsfinalen.

Selv tog Raphaël Varane hurtigt nederlaget på egen kappe, men Real Madrid-træner Zinedine Zidane vil ikke lægge ansvaret over på ham.

- Jeg har ikke sagt noget til ham, bare op med hovedet og intet andet, fordi 95 procent, af hvad spillerne gjorde, har været spektakulært.

- Vi kan selvfølgelig ikke være glade, for vi har tabt kampen og kvalifikationen, men vi skal være meget stolte over, hvad vi har præsteret hele sæsonen. Det her er fodbold. Vi har tabt til en god rival, siger træneren ifølge AS.

I kvartfinalen møder Manchester City franske Lyon, der sendte Juventus ud af turneringen.