Fodbold

Ronaldo slog 86 år gammel målrekord - men fik sin CL-stime brudt

Cristiano Ronaldo skrev sig ind i Juventus' historiebøger, da han scorede sine sæsonmål nummer 36 og 37 fredag aften.

Der er sat punktum for Cristiano Ronaldos sæson.

Med det samlede exit på reglen om udebanemål til franske Olympique Lyon mistede den portugisiske verdenstjerne muligheden for at skrive endnu en Champions League-titel på CV'et.

Men på vej ud af turneringen nåede han lige netop at notere sig for endnu en målrekord.

For selvom Cristiano Ronaldos 36. og 37. sæsonmål ikke var nok til at sikre Juventus en kvartfinalebillet, rakte de til en plads i holdets historiebog. Med målene brød han nemlig en 86 år gammel klubrekord.

Indtil fredag var Felice Borels 36 mål i 1933/1934 nemlig flest på én sæson for Torino-mandskabet.

Fodboldspillet har selvsagt ændret sig i mellemtiden, men Borel og Ronaldo var med 86 års mellemrum fælles om at score 31 sæsonmål i Serie A.

Men portugiseren endte fredag på fire Champions League-træffere, og da han også har lavet to mål i Coppa Italia, slår han akkurat italienske Borel, der i 1933/1934-sæsonen scorede fem gange i Mitropa Cup, foreløberen til det nuværende Europa League.

Ronaldo har til gengæld brugt en del flere straffespark på at score sine mål. 14 af scoringerne i denne sæson kommer fra 11-meter-pletten. Ifølge Transfermarkt scorede Borel alle sine i åbent spil.

Tidligste exit i ti år

Med målene i den nytteløse 2-1-sejr over Lyon udbyggede Cristiano Ronaldo samtidig sin føring på den samlede Champions League-topscorerliste.

128 mål står der nu i Ronaldos navn - samt to i kvalifikationen til hovedturneringen - og det er 14 flere, end der står i Lionel Messis. 67 af portugiserens mål er faldet i turneringens knockoutrunder, hvilket er 21 flere, end argentineren har præsteret.

Til gengæld er Cristiano Ronaldo for første gang i ti år ikke med, når der spilles kvartfinale i Champions League.

Dengang - i 2009/2010-sæsonen - var det paradoksalt nok også Olympique Lyon, som sendte Ronaldo og hans daværende Real Madrid-mandskab ud af turneringen.

På vej til den positive stime, som altså blev brudt af franskmændene igen fredag aften, vandt Ronaldo fire Champions League-titler med Real Madrid. Han har også en med Manchester United, men i år bliver det altså ikke til portugiserens første med Juventus.

Den evige rival - argentinske Lionel Messi - har derimod stadig mulighed for at sikre sig sin femte Champions Leauge-titel - og dermed at udligne på den front.

Messi har i øvrigt været i kvartfinalen med FC Barcelona 13 år i træk, hvis det lørdag lykkes at spille sig forbi Napoli. Han og flere af holdkammeraterne overgår altså Ronaldo på den front.

FC Barcelona har fordelen før returkampen på grund af udebanemål efter 1-1 i Napoli.