Fodbold

Sarri overrasker med udtalelse efter CL-exit: Jeg forventede mindre

Både træner og kaptajn er tilfredse med Juventus' indsats, på trods af at holdet er ude af Champions League.

Det italienske mesterhold Juventus er ude af Champions League, men det kunne ifølge træner Maurizio Sarri være gået meget værre.

Det fortæller han efter kampen, hvor Torino-holdet trods en 2-1-sejr fredag aften hjemme mod Lyon tabte samlet på grund af reglen om udebanemål.

Da Sarri på det efterfølgende pressemøde blev spurgt, om han havde forventet mere fra spillerne, svarede han noget overraskende:

- Jeg forventede mindre. Jeg synes, at vi gjorde en fremragende indsats her til aften, siger Sarri ifølge Football Italia.

- Vi kom bagud på et straffespark efter ti minutter, og det kunne have sendt os ud i en tilstand af panik. Men vi fuldendte comebacket, vandt kampen og skabte seks eller syv scoringschancer, mener Juventus-træneren.

Efter Lyons 1-0-scoring var Juventus tvunget til at score tre mål. Men selvom de herefter satte sig på opgøret, var det ikke nok.

Kritisk sportspresse

I den italienske sportspresse er der da også en noget anderledes udlægning af fredagens opgør, hvor verdensstjernen Cristiano Ronaldo scorede hjemmeholdets to mål.

- Ronaldo blev svigtet af sine holdkammerater, konstateres det tørt i Gazzetta dello Sport.

- Han var alene om at prøve og formåede at vinde nogle frispark og næsten et straffespark. Han var den sidste til at give op, skriver den landsdækkende sportsavis.

I den store Torino-avis La Stampa skriver de, at Champions League stadig er "et tabu" med henvisning til det italienske mesterholds manglende succes i verdens største klubturnering.

- Lyon var underlegne i alle aspekter, men ikke i hjertet, skriver de og sår desuden tvivl om Maurizio Sarris fremtid.

Sarri insisterer imidlertid på, at hans fremtid som træner i klubben ikke afhænger af en enkelt kamp, men bør vurderes på baggrund af hele sæsonen. Den omstridte Juventus-træner har været udsat for en del kritik, selvom han for nylig sikrede klubben det niende italienske mesterskab i træk.

Han fastholder, at mandskabet i fredagens opgør viste opløftende takter.

- Holdet har fået fornyet liv de seneste dage, og hvis deres selvtillid ikke var helt knust efter at være røget ud, ville jeg have været meget tilfreds.

Handler om centimeter, mener anfører

Heller ikke holdets kaptajn, 33-årige Leonardo Bonucci, har meget at udsætte på fredagens indsats.

Det var i første kamp, hvor Juventus tabte 0-1, at kampen blev afgjort, mener han.

- Det er en skam. Vi skulle have gjort det meget bedre i første kamp i Frankrig, hvor vi ikke skabte særligt meget og samtidig gav Lyon chancen for at score, siger han ifølge Football Italia.

- Desværre er det centimeter, det handler om på det her niveau, hvorvidt bolden er inde eller ej.