Fodbold

Storspillende Messi sender Barcelona i kvartfinalen

Lionel Messi scorede til 2-0 i Barcelonas 3-1-sejr over Napoli. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Med en samlet sejr på 4-2 over Napoli kvalificerede FC Barcelona sig lørdag aften til kvartfinalerne i Champions League.

FC Barcelona er klar til Champions Leagues kvartfinaler. Og dermed også det nye Final 8-stævne.

Med en sejr på 3-1 over Napoli hjemme på Camp Nou i Barcelona lørdag aften, sikrede catalanerne sig avancement fra ottendedelsfinalerne med en samlet sejr på 4-2. Det første opgør i Napoli endte 1-1.

FC Barcelona 3-1 Napoli (3-1)

  • 1-0, Clement Lenglet (23')
  • 2-0, Lionel Messi (30')
  • 3-0, Luis Suarez (45')
  • 3-1, Lorenzo Insigne (45')

Især Lionel Messi var i hopla i lørdagens kamp. Argentineren bragte sit hold foran 2-0, ligesom han også fik en 3-0-scoring annulleret af VAR. Senere tiltvang Messi sig dog et straffespark, som Luis Suarez udnyttede og scorede til 3-0.

Lionel Messi og co. skal i kvartfinalen møde Bayern München i en enkelt kamp om en plads i semifinalerne. Opgøret mod tyskerne spilles 14. august i Lissabon.

Kvartfinalerne i Champions League

  • Atalanta - Paris Saint-Germain (spilles 12. august).
  • RB Leipzig - Atlético Madrid (spilles 13. august).
  • Bayern München - FC Barcelona (spilles 14. august).
  • Manchester City - Lyon (spilles 15. august).

Semifinaler spilles 18. og 19. august. Finalen spilles 23. august.

Referat

Af Ritzau

Hvis ikke Barcelona var klar fra start lørdag, så fik holdet hurtigt et wake-up call. Stadionuret havde kun rundet halvandet minut, da gæsternes Dries Mertens sparkede bolden på stolpen efter endda at have ramt den skævt.

Barcelona vågnede op, for efter ti minutter stod der 1-0 til spanierne. Clément Lenglet steg til vejrs og headede et hjørnespark i kassen.

Et lille kvarter senere blev ondt værre for Napoli, da det efter en Messi-genialitet blev 2-0.

Argentineren modtog bolden uden for feltet, satte tre Napoli-spillere af med fikse driblinger og var kortvarigt nede på alle fire, inden han kom på benene igen og køligt sparkede bolden over i det lange hjørne.

Napoli-spillerne var kortvarigt reduceret til statister i Lionel Messis enmandsforestilling. Lidt efter 2-0-målet fik Barcelona-stjernen igen målnettet til at blafre, men scoringen blev annulleret efter et VAR-tjek.

Kort før pausen fik Barcelona straffespark, da Kalidou Koulibaly i et forsøg på at sende bolden ud af eget felt i stedet endte med at sparke Messi ned.

Argentineren fik et ordentligt slag over anklen og måtte overlade forsøget fra 11 meter-pletten til Luis Suarez, som sikkert scorede.

En plads i kvartfinalen lignede nu en utopisk drøm for Napoli, men i første halvlegs ekstratid fik italienerne håb, da Lorenzo Insigne på straffe reducerede til 1-3.

Gæsterne skulle nu bruge to mål for at avancere, og Napoli tog da også teten i starten af anden halvleg. Italienerne døjede dog med at komme frem til store chancer foran mål.

Arkadiusz Milik kom på banen for Napoli med et kvarter tilbage og headede kort efter bolden i mål. Men polakken var offside, da indlægget blev slået, og målet talte ikke.

Tættere på at score kom Napoli ikke, og så gik Barcelona videre.