Fodbold

Atletico Madrid ramt af coronavirus få dage før Champions League-kamp

Atletico Madrid under træningen inden Champions League. Atletico Madrid Handout / Ritzau Scanpix

Fodboldklubben Atletico Madrid har resgistreret positive coronaprøver inden Champions League-kampen mod RB Leipzig på torsdag.

Fire dage før Atletico Madrids kvartfinale i Champions League er to personer med tilknytning til klubben testet positiv for coronavirus.

Det skriver den spanske storklub søndag aften på sin hjemmeside.

Klubben har ikke meddelt, hvem der er testet positiv, eller om der er tale om spillere eller personer fra staben. De to personer afleverede de positive prøver lørdag.

Atletico Madrid skriver endvidere, at de pågældende personer nu er isoleret i deres private hjem, og at alle omkring førsteholdet vil blive testet igen inden afrejse til Lissabon, hvor de resterende kampe i Champions League skal spilles.

På torsdag skal Atletico Madrid i aktion i Champions League, hvor de møder tyske RB Leipzig, der har danske Yussuf Poulsen på holdet.

I slutningen af juli blev Real Madrids Mariano Diaz testet positiv for coronavirus. Det fik ikke konsekvenser for klubbens Champions League-kamp mod Manchester City i sidste uge.

Ifølge det spanske medie AS vil kampene i den europæiske klubturnering blive afviklet, selvom der skulle være personer, der bliver testet positiv. Det eneste, der kan aflyse eller udskyde en kamp vil være, hvis dele af truppen skal i karantæne, eller hvis der er færre end 13 spillere fra førsteholdet tilgængelige.

Turneringer færdigspilles under specielle forhold

Champions League og Europa League blev tidligere på året udskudt til at blive færdigspillet i august grundet det globale udbrud af coronavirus.

For at undgå for mange rejser mellem landende besluttede det europæiske fodboldforbund, UEFA, at de to turneringer skulle færdigspilles inden for et afgrænset geografisk område.

Champions League skal færdigspilles på to stadioner i Portugals hovedstad, Lissabon. Kvartfinaler, semifinaler og finalen bliver alle afviklet over kun én kamp, og der vil kun være få dage mellem kampene.

Det samme er tilfældet med Europa League, der dog bliver spillet på en række stadioner i det vestlige Tyskland.

Finalen i Champions League spilles 23. august, mens finalen i Europa League spilles to dage tidligere.